Ricinusovo ulje za lijepu kosu i obrve..

0

Ulja zauzimaju važno mjesto u njezi kože i kose i zato bi trebalo da budu sastavni dio naše beauty rutine. Jedno od ulja, koje svaka od nas mora imati u svom kupatilu, svakako je ricinusovo ulje, zbog svoje višestruke namjene u njezi tijela.

Iako potiče od izrazito otrovne biljke, ricinusovo ulje, jedno je od najblagotvornijih prirodnih ulja. Poznato je po svojim njegujućim i obnavljajućim svojstvima, pa se posebno koristi u njezi kože i kose. Osim u formi ulja, ovaj proizvod vrlo često ulazi u sastav mnogobrojnih beauty proizvoda za njegu. S obzirom da je bogato vitaminom E, ricinusovo ulje ima jaka antibakterijska svojstva.

Ovo su samo neki od razloga zašto bi ricinusovo ulje trebalo da se nađe na vašoj beauty polici:

1. Ricinusovo ulje odličan je saveznik za ubrzani rast trepavica. Ukoliko pred spavanje nanosite nekoliko kapi ricinusovog ulja, poslije samo nekoliko dana imaćete duže i gušće trepavice.

2. Ricinusovo ulje podstiče rast kose i obrva. Ako ga redovno nanosite na površinu obrva i na tjeme glave, prve rezultate vidjećete zaista brzo. Kosa će vam biti zdrava i sjajna i naravno malo duža, dok će vam obrve biti gušće i brže će porasti.

3. Ako pri svakom pranju kose, detaljno utrljate ricinusovo ulje do kože glave, riješićete problem sa peruti, koji muči mnoge od nas i nimalo nije jednostavno riješiti ga se.

4. Odlično utiče na ispucalu kožu i vrlo brzo je obnavlja, te je čini mekom, pa je odlično rješenje da njime pred spavanje namažete ispucale usne ili ruke, kako bi se što prije koža oporavila i regenerisala.

5. Uspješno rješava problem sa strijama, ako kožu redovno tretirate i hidrirate upravo ricinusovim uljem. Razliku ćete primijetiti nakon oko 2 mjeseca upornog korištenja, jer su strije estetski problem na koži, koje zahtijevaju dosta njege i vremena.

 

 

ljepota i zdravlje