Rekordan broj zaraženih u državi

0

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini novim virusom korone zaraženo je najmanje 218 osoba. Prema podacima KCUS-a, 115 je pozitivnih osoba, a čak 99 je iz Sarajeva, što je najveći broj pozitivnih slučajeva u glavnom gradu Bosne i Hercegovine u jednom danu.

Kod 103 osobe u Republici Srpskoj potvrđeno prisustvo virusa korona.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 543 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 103 osobe u Republici Srpskoj.

Radi se o 58 muških i 45 ženskih osoba, od kojih je 19 mlađe, 76 srednje i osam osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 31 osoba je iz Bijeljine, 16 iz Banjaluke, 11 iz Višegrada, pet iz Zvornika, po četiri iz Rogatice i Istočnog Novog Sarajeva, po tri iz Ljubinja, Ugljevika, Vlasenice, Trebinja, Pala i Mrkonjić Grada, po dvije iz Teslića, Istočnog Sarajeva i Doboja i po jedna iz Šamca, Bratunca, Šekovića, Prijedora, Čelinca, Derventa, Foče i Lopara.

Većina novozaraženih je sa područja istočnog dijela Republike Srpske, od čega je najveći broj iz Bijeljine i Višegrada.

Podsjećamo, iako podaci za 24 sata još nisu potpuni danas je rekordan broj zaraženih COVID-19 u državi čime je  premašen broj od prije dva dana kada su bila potvrđeno 183 slučaja zaraze korona virusom.