“Rekla sam mu da stavi masku, a on skinuo gaće i pljunuo me”: Hrvatica doživjela šok u radnji

0

 

Prodavačice u Podstrani imaju problem s turistima koji odbijaju da nose zaštitne maske. Jedna od njih je upozorila kupca da mora da stavi masku, nakon čega je turista pljunuo na nju.

– Poljak je skinuo gaće, pokazao polni organ i pljunuo me! – tvrdi prodavačica.

Još uvek zgrožena onim što je doživjela na radnom mjestu, mlada devojka je za Slobodnu Dalmaciju rekla da od tada dobro pazi koga će od turista upozoravati.

– Ja, pokrivena njegovom pljuvačkom preko pola ruke, a on, spuštenih gaća i golog međunožja, viče na mene zbog maske. Imao je oko 50 godina, dolazio je i pre, pa smo znali da je Poljak. Od tada se bojim išta da kažem, ako mislim da je neko agresivan. Procjenimo i upozorimo kad mislimo da nećemo doživjeti nešto slično od antimaskera – rekla je ona.

“Lako bih prešla preko gole pozadine, ali zašto usta i nos ne pokrije?!

I drugi tvrde da u radnjama jedino domaći i prodavačice nose maske.

– Evo jutros, jedna u tangama s mrežom preko polugole stražnjice, čujem govori francuski, bez maske. Lako bih ja prešla preko gole pozadine, na to smo navikli preko ljeta, ali zašto usta i nos ne pokrije, to mene muči. Još uđu u dućan bez problema. A mi smo ove zime morali da čekamo red da neko izađe kako bismo ušli i normalno kupovali. Zašto se njima ne zabrani ulazak, nego se puštaju unutra? – upitala je mještanka.

Blagajnica u drugom dućanu kaže da jedan dio turista nosi maske, ali da ih većina ne koristi.

– Evo baš nam je danas bila Civilna zaštita zbog toga. Obilaze stalno, ali što ću ja kad oni neki jednostavno ne žele da nose maske – kaže.

Iz Štaba civilne zaštite Podstrane kažu da trgovine obilaze dva puta nedeljno.

– U pogledu obaveznog korištenja zaštitnih maski u radnjama, možemo vas obavijestiti da članovi štaba redovno, dvaput dnevno (ujutro i uveče), obilaze radnje i upozoravaju radnike odnosno šefove o eventualno uočenim propustima.

– Takođe, Štab je u stalnoj komunikaciji s odgovornim osobama trgovačkih lanaca koji posluju na području opštine Podstran i konstantno ukazuje na obvezu pridržavanja epidemioloških mjera – rekao je Ante Minigo, član Štaba CZ Opštine Podstrana

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here