Slučaj “FK Mladost Doboj-Kakanj”: SIPA zatražila spornu dokumentaciju od NSBiH

0

Državna agencija za istragu i zaštitu (SIPA) proteklih dana od Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine zatražila je dokumentaciju u vezi slučaja FK Mladost Doboj-Kakanj koji nije dobio licencu za učešće u Premijer ligi, piše Klix.ba.

Prije gotovo tri mjeseca Mladost je, uprkos izborenom opstanku u Premijer ligi BiH, ostala bez licence i tako je izbačena u niži rang, a razlog je činjenica da stadion u Kaknju nema reflektore te sporni ugovori sa Gradom Zenica u vezi korištenja stadiona Bilino polje.

Nakon svega, iz FK Mladost su najavili tužbu i podnijeli su krivične prijave protiv članova Drugostepene komisije za licenciranje i neimenovanog eksperta Nogometnog saveza BiH koji su zaslužni za izbacivanje Mladosti.

Prema informacijama do kojih su došle kolege sa portala Klix.ba, SIPA je nedavno od Nogometnog saveza BiH zatražila spornu dokumentaciju. Također, navodi se da je SIPA obavila razgovor s prvim čovjekom FK Mladost, Mensurom Mušijom.

Kontaktiran je Mušiju koji nije mogao potvrditi, ali ni demantovati ovu informaciju.

“Ne mogu potvrditi, ali neću ni demantovati to. Ovim putem želim pohvaliti epsresnost nadležnih organa u cilju rješavanja ovog problema”, rekao je predsjednik FK Mladost DK.

Danas ističe rok kojeg FK Mladost ima da pošalje žalbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS). Mušija nam je potvrdio da je žalba upućena te se nada pozitivnom ishodu.

“Danas je naša konačna tužba otišla prema CAS-u. Mi očekujemo pozitivan ishod i ne bi se upustili u borbu da nismo sigurni. Pravda je na našoj strani, ali mora biti pravo, tako da smo zbog toga otišli na CAS. Bit će pozvani brojni relevantni svjedoci. Mislimo da će se sve riješiti na pozitivan način po nas”, rekao je Mušija.

Prvi čovjek Mladosti sa svojim timom morao je krenuti “od nule” pošto su svi igrači koji su igrali važnu ulogu u Premijer ligi napustili klub.

“Poslije tog šoka kojeg smo preživjeli i zemljotresa odlukom Saveza, pokušavamo se vratiti. Znate da smo ostali bez cijelog tima, ali evo polako formiramo novu ekipu i nadamo se da ćemo biti bolji nego što smo bili”, zaključio je predsjednik Mladosti u razgovoru za Klix.ba.

Podsjetimo, pomenuti medij ranije je došao do dokumentacije na 28 stranica koje je Mladost dostavila Tužilaštvu BiH. Iz FK Mladost su uputili dopis Nogometnom savezu BiH da poništi odluku Drugostepene komisije za licenciranje, no to se nije dogodilo.

U klubu iz Doboj-Kaknja smatrali su da je ekipa potpuno nelegalno izbačena u niži rang takmičenja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here