Rashodžene hodže Safet Softić i Adil Osmanović nisu na listama SDA, ali Bakir Izetbegović će i dalje brinuti o svojim uhljebima

0

U sinoćnjem nastupu na FTV Bakir Izetbegović je, između ostalog, rekao da teren nije podržao Adila Osmanovića i Safeta Softića, ali da on neće dozvoliti njihov politički pad, da će brinuti o svojim “uhljebima”. Evo šta je Izetbegović rekao:

“Nisu dobili kandidature mjesnih odbora, opštinskih itd., a ond ai kantonalnog. Zašto je to tako ja ne bih analizirao. To su ljudi koje ja izuzetno cijenim i lično neću dopustiti da dođe do nekog pada njihovog. Ne mora se biti u parlamentu da bi se bilo aktivno u politici. To su iskusni SDA seniori, zaslužni, cijenjeni, pa naći ćemo neke druge pozicije za njih.”

Na pitanje ko su ćutolozi unutar SDA Izetbegović odgovara: “To su oni koji čekaju da drugi dobiju ili izbore političke bitke umjesto njih i koji se pozicioniraju, koji šutnjom i čekanjem kane postići rezultat u politici. Mislim da je sasvim jasno kad se to kaže, da su sasvim prepoznatljivi. Ja ih nabrajati neću. Ali sasvim sigurno ovaj put će na listama da budu oni koji vuku, koji su se borili, koji su postali prepoznati po tome što su fajteri, što ne šute itd.”