19.05.2024.
HomeNovostiRadnica PIO-a FBiH napadnuta na radnom mjestu: Udario ju je čekićem 36...

Radnica PIO-a FBiH napadnuta na radnom mjestu: Udario ju je čekićem 36 puta, završila na Neurohirurgiji UKC-a Tuzla

Uposlenica Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje napadnuta je u četvrtak na radnom mjestu u jednoj od poslovnica u Tuzli. Amel Lizde, šef Ureda za informisanje Zavoda PIO  je za Faktor kazao da je njihova uposlenica zadobila teške tjelesne povrede.

– Čovjek inicijala S. V. je iz čista počeo tući našu kolegicu. Gotovo da među njima nije bilo komunikacije. Napadač je bez ikakvog zahtjeva ili neke primjedbe prišao zaposlenici i počeo je udarati. Niko mu nije tražio dodatne papire. U jednom trenutku je izvadio čekić i 36 puta nanio povrede našoj kolegici. Jedva su ga smirili drugi uposlenici – ispričao je Lizde za Faktor.

U poslovnicu je brzo stigla Hitna pomoć, a koja je potom povrijeđenu ženu prevezla na Univerzitetski klinički centar. Ona je sa Klinike za hirurgiju hitno upućena na Kliniku za ortopediju, nakon čega i na Kliniku za neurohirurgiju UKC-a Tuzla.

Muškarac je priveden u službene prostorije MUP-a na kriminalističku obradu i saslušanje.Federalni zavod PIO/MIO sa žaljenjem konstatira da je njijova uposlenica u Tuzli, na svom radnom mjestu, fizički napadnuta i da su joj nanesene tjelesne povrede, kaže se u saopćenju Zavoda.

“Ona je medicinski zbrinuta i nije u životnoj opasnosti. Napadač je našoj koleginici zadao 36 udaraca čekićem. Nismo upoznati u ovom trenutku da napadač ima kod nas otvoren predmet, ili da je indirektno vezan za neki drugi predmet. Napadač je bez ikakvog zahtjeva ili neke primjedbe prišao zaposlenici i počeo je tući”. dodaje se.

Federalni zavod PIO/MIO, kako kažu, “sve ovo vrijeme nastoji na najkvalitetniji mogući način biti od koristi našim korisnicima, a u toj misiji ćemo, sasvim sigurno nastaviti.

“Našoj zaposlenici želimo brz oporavak, te se nadamo da će nadležne institucije na pravi način sankcionisati ovaj nasilni akt”, poručili su iz Federalnog zavoda PIO/MIO.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti