22.07.2024.
HomeNovostiPutinov mali šegrt: "Neću odobriti obuku Ukrajinaca u Hrvatskoj i ne podržavam...

Putinov mali šegrt: “Neću odobriti obuku Ukrajinaca u Hrvatskoj i ne podržavam naše petljanje u ovaj rat više nego što treba”

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je danas na svečanoj inauguraciji rektora Sveučilišta u Zagrebu Stjepana Lakušića. U izjavi za medije nakon događaja između ostalog je poručio da će biti protiv ideje da se u Hrvatskoj obučavaju ukrajinski vojnici.

“Ne podržavam tu ideju zato što ne podržavam upetljavanje Hrvatske u ovaj rat više nego što treba. Korektni smo, solidarni i to je to. Dalje od toga ne. Kao vrhovni zapovjednik neću to odobriti. Nisam čuo za prijedlog, ali unaprijed kažem – to mi se ne sviđa, to je dovođenje rata u Hrvatsku”, poručio je Milanović, prenosi N1.

“Unaprijed kažem – nemojmo ići u to. A za sve što mislimo donirati, na to nemam utjecaja. To su materijalna sredstva, to određuje vlada. To podržavam samo ako ćemo vrlo jasno dobiti zamjenska sredstva. Ne mogu podržati lišavanje krvotoka hrvatske obrane. Hrvatska obrana je na prvom mjestu, onda dugo ništa, onda NATO i onda ostali”, dodao je.

Kroz smijeh se osvrnuo i na današnji incident u saboru kada je gotovo došlo do fizičkog obračuna između dvojice zastupnika, Mire Bulja i Hrvoja Zekanovića.

 

“Ne se tući u saboru, izaći vani i lijepo se potući. Neka se konačno potuku, to je fora. Neće se oni nikad potući, posebno ne herojski Zekanović. Bulj ima srca, ali neće ni on jer ima i mozga”, kazao je.

Upitan za komentar činjenice da se na pola godine zatvara riječka rafinerija, Milanović je odgovorio da to ne može komentirati.

“Nisam Uprava Ine, nisam suvlasnik, ne mogu vam reći. Sve ovisi koliko će to utjecati na opskrbu. Ne mora utjecati, nije to jedina rafinerija na svijetu, ali Hrvatska mora imati rafinerijski kapacitet. To sam ponavljao i kao premijer puno puta”, rekao je predsjednik RH.

Kao primjer je spomenuo Sloveniju koja nema niti jednu rafineriju, ali ima vrlo uspješnu distribucijsku firmu Petrol, koja je uspješna i u Hrvatskoj.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti