22.07.2024.
HomeNovostiPsihologija i politika: "Kod Vučića ima puno infantilno-narcističkih elemenata"

Psihologija i politika: “Kod Vučića ima puno infantilno-narcističkih elemenata”

Hrvatski profesor sociologije Slaven Letica govorio je na zanimljiv način o vašingtonskom sporazumu koji je američki predsjednik Trump sklopio sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsjednikom Kosova Avdullahom Hotijem.

Gostujući na podcastu “Velebit”, profesor Letica kazao je da treba imati na umu kako Amerikanci imaju vrlo dobre kliničke psihologe, koji su vrlo dobro istražili i proučili Aleksandra Vučića.

“Početak pregovora je bio kao neka vrsta saslušanja u tužilaštvu, gdje je bila dominacija Donalda Trumpa, koji je sjedio za velikim raskošnim stolom, a ispred sebe imao fizički višeg, ali praktički izgubljenog Aleksandra Vučića, koji je izgledao kao na nekom saslušanju. Slična scena je bila i potpisivanje tih sporazuma, jasno se pokazuje ko je tu gazda i u toj situaciji očigledno je da je element preseljanja veleposlanstva iz Tel Aviva u Jerusalem promakao Vučićevim ljudima. Vučiću samom je bilo važno da se može djetinjasto hvaliti da je dobio kemijsku olovku, neke papiriće, ključeve Bijele kuće, takve smijurije i očito je da je Bijela kuća znala s kim ima posla i kako se treba s njim ponašati”, rekao je profesor Letica.

Profesor Letica je otkrio kako je iz beogradskih izvora doznao da Aleksandar Vučić ima stanovitih problema sa spavanjem te da su zbog toga u Srbiji uspostavljene jutarnje političke emisije, kojima prorežimski analitičari i ministri u aktuelnoj vladi izriču hvalospjeve na račun predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Sasvim sigurno kod Vučića ima puno infantilno-narcističkih, patoloških elemenata”, kazao je Letica.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti