Prvo Dritanovo iskušenje: Albanci u Tuzima kraj Podgorice protive se zatvaranju ugostiteljskih radnji, blokirali put prema Albaniji

0

Nakon što je predsjednik opštine Tuzi Nik Gjeloshaj sinoć najavio da će ugostiteljski objekti u tom gradu biti otvoreni uprkos mjerama koje su im određene, jutros je došla policija i pokušala da zatvori lokale. Gjeloshaj je nakon toga sa sugrađanima blokirao međunarodni put i kazao da se neće pomjeriti dok ne dođu premijer Zdravko Krivokapić i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović da razgovaraju.

– Šta im smeta ovde, neka objasne. Ja odgovaram ovom narodu, oni moraju da pričaju s nama. Zašto ovakve mjere, neka nam objasne. Možda se dogovorimo. Ne može nasilu da se nametne ništa – poručio je Gjeloshajj.

Kako prenosi “Kurir”, poručio je da se ovo ne može dešavati u NATO članici.

Policija kod podvožnjaka na raskrnici kod Kuća Rakića zaustavlja automobile iz pravca Podgorice, zbog čega su se već stvorile duge kolone. Vozačima kamiona i šlepera, koji su u tranzitu ka Albaniji, policija je zabranila put i naredila da se parkiraju pored magistrale.

Podsjetimo, podgoričko Osnovno državno tužilaštvo formiralo je predmet kako bi ispitalo da li je Gjeloshaj izjavom da neće poštovati mjere za suzbijanje koronavirusa počinio krivično djelo pozivanje na otpor.