Protest u Beogradu: Šešelj branio Vučića od Boška Obradovića, radile i bejzbol palice

0

Ispred Skupštine Srbije je, prije početka sjednice, došlo do incidenta kada je vozilo sa predsjednikom SRS Vojislavom Šešeljem izguralo poslanike Dveri koji su ispred parlamenta došli da sačekaju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Šešeljev vozač je bejzbol palicom udario člana Predsjedništva Dveri Jugoslava Kiprijanovića, piše N1.

Šešeljev automobil je “izgurao” poslanike Dveri i njihov transparent na kojem je pisalo “Danas izdaja – sutra robija”, a nakon što se automobil zaustavio Šešelj je izašao i vrijeđao lidera Dveri Boška Obradovića, a od svog vozača je tražio da ih zgazi automobilom.

Čovek koji je išao sa Šešeljem gurao je poslanike Dveri, a malo je nedostajalo da dodje i do incidenta sa obezbjeđenjem parlamenta koji su pokušali da smire situaciju.

Ubrzo su ispred skupštine izašli i poslanici SRS koji su zvali poslanike Dveri na obračun a tu se pojavio i predsjednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu Simo Spasić koji je, takođe, vrijeđao opozicione poslanike koji su čekali Vučića.

Nakon što je Vučić stigao u parlament, poslanici Dveri su mu vikali “izdaja, izdaja”, dok su poslanice Srpske napredne stranke napravile živi zid između njega i opozicije.

Predsednik Dveri Boško Obradović optužio je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da se ponio kao kukavica prilikom dolaska u parlament jer je “poslao žene i svog političkog oca” da ga brane i prave incidente.

– Šešelj je od svog vozača tražio da nas pregazi ali nama je važno da smo uspeli da pokažemo transparent – rekao je Obradović novinarima nakon incidenta.