16.04.2024.
HomeNovostiPronađena majka napuštene bebe u Derventi

Pronađena majka napuštene bebe u Derventi

Pronađena je majka bebe koja je jutros ostavljena u haustoru jedne zgrade na Sajmištu u Derventi, saznaju “Nezavisne”.

Prema nezvaničnim informacijama, majka je štićenica Centra za socijalni rad u Derventi. Osoba je sa posebnim potrebama i ima još djece.

Bebu je pronašla čistačica u lokalnom kafiću u 5.20 časova.

Policijskoj stanici Derventa, jutros oko 05.45 časova, prijavljeno je da je u haustoru stambene zgrade koja se nalazi u ulici Srpske vojske u Derventi, pronađena napuštena beba.

“Policijski službenici Policijske stanice Derventa, 24.1.2020. godine, operativnim radom na terenu postupajući po prijavi da je istog dana u jutarnjim časovima pronađena napuštena beba u haustoru stambene zgrade u Derventi, u roku od dva sata identifikovali su lice inicijala V.N. iz Dervente, za koje postoji osnov sumnje da je izvršilo navedeno krivično djelo”, saopšteno je iz Policije uprave Doboj

Kako se navodi, o navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu “napuštanje djeteta” iz člana 188. Krivičnog zakonika Republike Srpske, a o svemu je obaviješten i nadležni centar za socijalni rad.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv lica inicijala V.N. će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu, stoji u saopštenju.

Prema izjavi ljekara beba je muškog pola i ista je u dobi od oko mjesec dana.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti