Proizvodi na kojima nikada ne biste trebali štedjeti

0

Štednja na nekim stvarima i proizvodima je odlična stvar, ali ne vrijedi baš za sve jer zna biti kontraproduktivno. Ovo su, primjerice, proizvodi na kojima nikad ne biste trebali štedjeti, prenosi BrightSide.

Cipele

Cipele bi uvijek trebale biti udobne i kvalitetne. Budući da cijeli dan provodimo na nogama, one su pod velikim pritiskom. Cipele koje nisu udobne, mogle bi uzrokovati velike zdravstvene probleme, poput bolova u zglobovima i kralježnici. Skupe cipele uglavnom su napravljene od kvalitetnog i izdržljivog materijala te odgovaraju anatomskom izgledu stopala.

Perilica suđa

Perilica suđa odlična je za štednju vremena i novca. Dokazano je da pranje suđa u perilici troši oko 10 do 15 litara vode, dok ručno pranje troši oko 30 litara vode. Stoga nije potrebno štedjeti na kupovini perilice suđa. Uz to, bolje i brže čisti i dezinficira suđe.

Madraci

Kvalitetan san važan je za zdravlje, tako da je dobra podloga za spavanje itekako važna. Neudobni i loši madraci vode do nesanice i problema s kralježnicom, što utječe na vaš svakodnevni život.

Donje rublje

Stvari koje nosite ispod odjeće trebale bi se birati s jednako pažljivo kao i sama odjeća. Vaše donje rublje trebalo bi biti udobno te vam ne bi trebalo uzrokovati nelagodu tijekom nošenja. Donje rublje loše kvalitete može uzrokovati iritaciju i crvenilo kože, ali i svrbež. Također, grudnjaci loše kvalitete brže gube svoj prvobitni izgled i formu, što znači da trebaju češće mijenjanje, ali mogu i uzrokovati brojne zdravstvene probleme, poput zaustavljanja cirkulacije, poteškoća u disanju i oticanje grudi.

Električna četkica za zube

Kako biste smanjili broj posjeta zubaru, važna je pravilna i kvalitetna njega zubi, a u tome će vam pomoći kvalitetna električna četkica. Obična četkica za zube u jednoj minuti napravi oko 200 pokreta, dok električna četkica može napraviti i do tisuću pokreta po minuti, što pomaže u brizi i njezi zubi.

 

 

 

 

vecernji.hr