20.04.2024.
HomeNovostiProfesor RGGF-a Rijad Šišić poginuo od strujnog udara

Profesor RGGF-a Rijad Šišić poginuo od strujnog udara

Rijad Šišić iz Lukavca, profesor Rudarsko geološko građevinskof fakulteta i muzičar benda “Crni dani CERN-a” (CNC) poginuo je usljed strujnog udara u jednom od kafića u Hadžićima kod Sarajeva, gdje je ovaj bend trebao nastupiti u subotu navečer, potvrdili su nam prijatelji stradalog muškarca.

Nesreća se, kako smo ranije objavili, dogodila sinoć, a iz MUP-a Kantona Sarajevo nam je potvrđeno da je muškarac stradao prilikom montiranja muzičke opreme.

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić kazao je da je oko 18.40 sati obaviještena Šesta policijska uprava da je u ugostiteljskom objektu u ulici Hadželi broj 99 muškarac zadobio povrede od strujnog udara.

– Po dolasku na mjesto događaja policijjski službenici su u razgovoru sa svjedocima došli do saznanja da je prilikom postavljanja opreme član benda R. Š. (1975) iz Lukavca izgubio svijest od strujnog udara. Povrijeđenog su kolege iz benda prevezli u Dom zdravlja Hadžići, a nakon toga je vozilom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS upućen u KCUS na dalje liječenje. Oko 19.50 sati, za vrijeme transporta u vozilu Hitne pomoći povrijeđeni R.Š. je preminuo – kazao je Hadžiabdić.

Dodao je da je tijelo stradalog prevezeno u prosekturu Bare, gdje će se po nalogu tužioca obaviti obdukcija.

Očevici nesreće su nam ispričali da je bend prvi put trebao nastupiti u Hadžićima i da se sve odigralo tokom probe, uoči nastupa.

–  Momci su spojili razglas, jednu pjesmu su otpjevali i onda je on samo pao. Hitna pomoć ga je pokušala spasiti, ali nije mu bilo pomoći – kazao nam je poznanik stradalog Rijada.

Rijada Šišića smrt je zatekla u 44. godini života, na mjestu vanrednog profesora na Rudarsko geološko građevinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli.

Muzikom se bavio cijeli svoj život, a osim što je bio član lukavačke grupe Crni dani CERN-a, uspješno se bavio izradom gitara. Iza njega su ostali supruga i maloljetni sin.

 

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti