16.06.2024.
HomeNovostiProblemi sa vizom i vakcinom: Đoković će biti deportovan iz Australije?

Problemi sa vizom i vakcinom: Đoković će biti deportovan iz Australije?

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković nalazi se još uvijek u pritvoru na aerodromu u Melburnu, više od šest sati nakon što je sletio u ovaj grad sa namjerom da krene u borbu za 21 Grand Slam naslov.

Mnogo je polemike bilo o tome hoće li Đoković dobiti pravo da nastupi na prvom Grand Slamu sezone jer kao što je poznato, nije vakcinisan protiv koronavirusa. Australija po tom pitanju ima stroga pravila, ali Đoković je ipak dobio od dvije ljekarske komisije izuzeće od vakcinacije koje je namjeravao iskoristiti kao argument za nastup na turniru.

Organizatori turnira jučer su potvrdili da će Đoković dobiti dozvolu za nastup, ali odmah po slijetanju u Melburn, Đoković je doslovno pritvoren i trenutno njegov slučaj vodi Granična policija Australije. Saopšteno je da njegov zahtjev za vizu nije bio adekvatno popunjen, a istovremeno je jasno i da se analiziraju dokumenti koji su mu omogućili da kao nevakcinisan dobije dozvolu za nastup na Australian Openu.

Australski novinari tvrde da su Đokovićeve šanse za nastup u Melburnu sve manje i da bi on mogao biti doslovno deportovan u skorije vrijeme, s obzirom na to da bi, u slučaju da je slučaj tako jednostavan i rješiv, dosad već bio pušten i bilo bi poznato sve o njegovom nastupu.

Đokovićev slučaj je postao zanimljiv i njegovoj zemlji Srbiji, koja je uputila protestnu notu ambasadi Australije, a s obzirom na to da je u Melburnu trenutno jutro i da uskoro počinje radni dan, mnogo više informacija o Đokovićevom statusu moglo bi biti poznato vrlo skoro, piše Oslobođenje.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti