18.05.2024.
HomeNovostiProblemi na cestama: Snijeg paralisao Romaniju, Bradinu i Nišiće

Problemi na cestama: Snijeg paralisao Romaniju, Bradinu i Nišiće

Snijeg koji je jučer padao u većem dijelu Bosne i Hercegovine danas se većinom zadržao u brdsko-planinskim dijelovima naše zemlje.

Nakon što je jučer u popodnevnim satima zavladao kolaps na mnogim dionicama puteva, večeras je stanje dosta bolje.

Međutim, veliki problemi i dalje su na prevojima i planinama. Tako se saobraćaj otežano odvija preko Romanije, a nekoliko teretnjaka zapelo je u snijegu i ne mogu se kretati.

image

Snijeg kod Kladnja/Društvene mreže

Stanje je loše i na magistralnom putu Sarajevo-Tuzla, posebno na Nišićima, kod Kladnja i na Karauli.

Snijega večeras ima i na Bradini, gdje se saobraća također otežano i veoma sporo.

image

Snijeg na Bradini/PrtSc/

Iz BIHAMK-a javljaju kako vozačima dodatni problem stvara jak vjetar.

– Prema prikupljenim podacima, danas se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća po mokrom i klizavom kolovozu, dok na dionicama u višim planinskim predjelima ima ugaženog ili raskvašenog snijega. Dodatne probleme vozačima, posebno u centralnoj i jugozapadnoj Bosni, stvara i povremeno jak vjetar.

Apelujemo na sve vozače da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme.

U toku je sanacija mosta Begića i Begovića (Jablanica-Mostar), zbog čega je saobraćaj na mostu regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

image

Snijeg kod Kladnja/Društvene mreže

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: Novi Travnik-Bugojno (preko Rostova), Bilješevo-Lašva, Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka) i Čevljanovići-Nišići. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška, Gradina i Velika Kladuša duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja. Zbog protesta u Hrvatskoj, preko graničnog prelaza Orašje-Županja ne mogu saobraćati autobusi i teretna vozila, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti