13.06.2024.
HomeNovostiMijatović raskrinkao Karadžićeve bukadžije u Banja Luci: Morali su doći, platili su...

Mijatović raskrinkao Karadžićeve bukadžije u Banja Luci: Morali su doći, platili su im 50 KM

Dopremijer Vlade FBiH Vojin Mijatović, oglasio se dan nakon što je u Banjaluci održan neprijavljeni skup bivših boraca VRS ispred zgradde SDP-a, a povodom dolaska ministara Elmedina Konakovića i Edina Forte te permijera FBiH Nermina Nikšića na Dan državnosti BiH. Istakao je kako je jučer vidio tužnu sliku izlaganog i izvaranog naroda koji su “plaćeni da dođu da mrze”. Naveo je i kako su ga neki od onih koji su prisustvovali skupu, nazvali i izvinuli se.

“Na početku da pojasnim nisam ja došao u Banja Luku, ja sam tu od kad sam rođen i nikad otići neću, nisu Neka, Dino, Edin došli, Banja Luka je njihova kao i moja. Posmatram juče tih 30-ak “boraca”, tužna slika izlaganog i izvaranog naroda, tužni, utučeni, plaćeni da dođu i da mrze. Znam barem pola tih staraca, nekoliko njih me zvalo i juče i danas da se izvinu, da mi kažu da su morali da su im dali neku crkavicu. Ne zameram tim ljudima ništa, ali me samo interesuje kako žive, gde su im deca, imaju li posao, imaju li da plate račune, kupe unucima čokoladu… Nemaju, sve im je oteo onaj koji ih je platio da dođu juče, sve im je uzeo, decu im oterao po belom svetu, a njima dao po 50 KM, par zastava i još jednu laž u nizu. Mi svi već danas moramo zajedno i vi “borci” i ja, moramo praviti bolje društvo gde ćete živeti dostojno kao svi normalni ljudi, gde nećete morati da mrzite, već da budete sretni i živite dostojanstveno sa svojim unucima. Banja Luka nije Srbija i nikad neće ni biti, ali džaba nam i Banja Luka ako nastavimo sa ovakvim životom. Džaba sve ako nam i dalje deca nastave odlaziti, a mi ne budemo imali da živimo kao normalni ljudi. Mi nećemo stati, nastavićemo da pružamo ruke širom BiH jer to je jedini put. Mi nismo ni oni koji vas lažu da će Republika Srpska biti država, kao ni oni kojima je Bosna i Hercegovina od Baščarsije do Marijin dvora”, poručio je Mijatović.

Podsjetimo, MUP RS je zabranio održavanje akademije povodom Dana državnosti BiH u banjalučkom hotelu Marriot, pa je održan sastanak u zgradi SDP-a. Bivši borci VRS okupili su se prvo ispred hotela, a potom su šetali Banjalukom do SDP-a gdje su se zadržali. Puštali su pjesme o Kosovu i Srbiji te uzvikivali “ovo je Srbija“. Konakovića i Nikšića su izviždali.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti