05.03.2024.
HomeNovostiPrivatno-javno partnerstvo u zdravstvu TK: Svi zaraženi iz privatnog Centra za srce...

Privatno-javno partnerstvo u zdravstvu TK: Svi zaraženi iz privatnog Centra za srce liječit će se u Javnoj ustanovi UKC Tuzla?!?

Medicinska sestra iz privatne medicinske ustanove Medicinski institut Bayer, ranije poznat kao Centar za srce, zaražena je koronavirusom. Ona je danima bila na svom radnom mjestu, u neposrednom kontaktu sa kolegama i pacijentima Medicinskog instituta Bayer, Da li je, i na koliko ljudi prenijela virus – nije poznato. Poznato je da je virus ušao u srce zdravstvenog podsistema MIB Tuzla.

Danas su pozvani svi ljekari, medicinsko osblje i pacijenti MIB da se jave nadležnoj službi Higijensko-epidemiološke zaštite, kako bi se testirali na korona virus, jer postoji mogućnost da su svi zaraženi.

Privatnoj zdravstvenoj ustanovi MIB, kako je sinoć najavio premijer TK – Denijal Tulumović, bilo je ponuđeno da postane izolatorij za sve zaražene u TK. No, to je iz vlasničke strukture odbijeno.

Ali je, iz te iste strukture, velikoduđno prihvaćeno da svi zaraženi budu prihvaćeni na Javnoj ustanovi – Infektološkoj klinici UKC Tuzla.

Dakle, privatna klinika sebe i pacijentge zarazi, a onda se svi skupa idu liječiti u javnom kliničkom centru.

Je li to vama normalno, zakonito, pošteno, humano i logično?

Ako jeste, onda ništa…

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti