21.06.2024.
HomeNovostiPRIMADONA MARGIT TOMIK-LEVY PISALA MILANOVIĆU: "Sav si ulojen. Zapamti, prvo sapun, 2-3...

PRIMADONA MARGIT TOMIK-LEVY PISALA MILANOVIĆU: “Sav si ulojen. Zapamti, prvo sapun, 2-3 puta, pa onda parfem”

Primadona Sarajevske opere Margit Tomik-Levy objavila je na svom Facebook profilu otvoreno pismo predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću. Njen post prenosimo u cijelosti.

“Cijeli jučerašnji dan sam tražila makar jedan razlog da persiram ne dobro došlu osobu u BiH, međunarodno priznatu državu prije Hrvatske (ma, da je i sekundu prije priznata, prije je i tačka) i istorijski stariju bar jedan vijek. Nisam ga pronašla. Ne može biti ništa razlog za uljudnost prema gostu koji vrijeđa državu u koju je bez pitanja došao. Meni on liči na ove teroriste koji se umiješaju u gomilu migranata. Ne mogu da mu poštujem ni funkciju predsjednika. Biti predsjednik ozbiljne države je jedna a biti predsjednik banana države je sasvim druga stvar. Meni je to nalik funkciji poslovođe u kineskim marketima. Ima svega, od igle do lokomotive, ali ništa ne vrijedi pet para. Dakle, kakva država takav joj i predsjednik. Šega živa od obadvoje.

Zorane, nesrećo jedna! Ima jedna stara bosanska riječ za takve kao ti. NAHOD. Čovjek koji dolazi nepozvan i uglavnom neželjen. Davi ukućane bedastim pričama a nakon njegovog odlaska uvijek nešto u kući fali… Pričaš da nisi nacionalista a došao si u posjetu najcrnjim nacionalistima fašističke proviniencije. Lupetao si nešto o evropskim vrijednostima a zagovaraš kleronacionalistički ustroj države sa kojom ti nemaš ama baš ništa. I, ti kao fol Europejac. Idi, Zorane ne nasmijavaj nas. Ti si šega od čovjeka a smeće od političara. Jadan ne bio, Hrvatska je sramota EU, najsiromašnija, najprimitivnija, najzaostalija… Po svim parametrima ste najgori u EU. Politika Hrvatske je da stvara sukobe gdje god stigne. Ni sa jednim susjedom nemate prijateljske odnose osim sa fašistom Orbanom koji vam je maznuo INU a još će ponešto, ako Bog da. Kakav si ti eurokenjac kada ne poštuješ njihove vrijednosti, ne priznaješ presude haškog tribunala, ne vidiš zločine svog naroda, rehabilituješ zlikovce krvavih ruku. Htio ti ili ne, Hrvatska je dio UZP, Herceg Bosna je tvorevina UZP, haški osuđenici su ratni zločinci… Slavi ih slobodno. Svijet zna o vama sve. Možeš lagati sebe i šacicu okorjelih fašista, niko ti ne vjeruje od čestitih Hrvata.

Šta ono reče, ko je zadnja rupa na svirali? Okreni se oko sebe jado. Vidjet ćeš da vam sve propada, da je sve u neredu, da nemate ruku koja će vam ponuditi pomoć. BiH je u užasnim teškoćama zbog vas, predsjednika banana države i četnickog režima preko Drine. Da vi i neuki, nepismeni bošnjački nacionalisti ne podržavate ove vođe nacionalnih torova BiH bi za vas bila Švicarska.

Samo ti nastavi sa tim HDZ ološem, pokaži jasnu sliku kako si đubre od čovjeka. Na izborima si pobijedio našim glasovima, kao kandidat SDP-a. Nisi ni stigao u predsjedničke dvore a već si navukao crnu uniformu. Ne koketiraš sa liderima HDZ-a ali sa njihovom politikom i politikom zaostalih exstremnih desničara si blizak kao nokat i meso. Jadan si ti kada te slave u Hercegovini (gdje niko nije glasao za tebe) i extremno desni otpad u Hrvatskoj. Da ti misliš dobro Hrvatima, ne bi se smucao po Hercegovini gdje se pola njih pozdravlja sa ZDS nego bi otišao u Fojnicu kod dobrih bosanskih franjevaca da te nauče nešto korisno, ili u Banja Luku kod kardinala Komarice da ti kaže kako je Hrvatima kod tvog jarana Dodika u RS. Da imaš išta ljudsko, otišao bi da vidiš logore u Dretelju, Gabeli, Čapljini, na heliodrom – gdje su se ti tvoji sagovornici iskazali u svim zločinima kojih se ni Pavelić ne bi postidio…

Ne, dobri ljudi tebi ne trebaju. Ti si došao da zakuhaš, da potpiriš vatru nacionalizma da ohrabriš potomke ustaša.
Pretpostavljam da ćeš se sada ironično smijati i reći “koja je ovo budala”. Imaš pravo. Budala sam i izvinjavam se mojim štovateljima što sam na društvenim mrežama agitovala za tvoj izbor i pripomogla da dobiješ bar 500 glasova više. Ali i ja se tebi smijem i rugam gdje god god i kad god vidim tvoju sliku. Čak sam jednu stavila na vrata špajza da mi unuci ne kradu kolače. Plašim djecu sa tobom.

Ti si svjestan da si ukoljica, prznica i bezobrazan čovjek. Uživaš što si takav. Ali, doći u državu koja taj dan obilježava užasan genocid i vrijeđati je, nije bezobrazluk, to je za psihijatrijsko posmatranje. Trebali su te bar u obitelji upozoriti na to.

Ajde jadan, idi svojim putem i okani se BiH. A, prijetiti možeš svojoj materi, ne BiH, u BiH te se niko ne boji. Kukavica si, čak si rat izbjegao jer si baja samo na jeziku. Siti smo mi i naših nacista, taman nam još ti fališ.

P.S.

Sapun ti ne dam. Kupi sebi i sapun i parfem. Pošto mi ne djeluješ kao higijenski čistunac, nekako si sav ulojen, zapamti, prvo sapun 2-3 puta pa onda parfem. Na našu žalost BiH se usmrdjela od truleži tvojih miljenika i drugih nacionalista pa se tvoj elegantni miris hijene nije posebno osjetio”.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti