23.06.2024.
HomeSvijetPrijetnja zapovjednika iranskih Čuvara revolucije: "Namjeravamo ubiti Trumpa!"

Prijetnja zapovjednika iranskih Čuvara revolucije: “Namjeravamo ubiti Trumpa!”

Iran je razvio krstareći projektil s dometom od 1650 kilometara, rekao je jučer jedan od glavnih zapovjednika Čuvara revolucije, što će vjerojatno izazvati zabrinutost zapada nakon što je Rusija koristila iranske bespilotne letjelice u ratu u Ukrajini.

Amir-Ali Hajizadeh, zapovjednik zračnih snaga Čuvara revolucije je također zasebno govorio o višestrukim prijetnjama Irana da će osvetiti smrt vrhovnog iranskog vojnog zapovjednika kojega su ubili Amerikanci rekavši da namjeravaju “ubiti (bivšeg američkog predsjednika Donalda) Trumpa”.

“Naša krstareća raketa s dometom od 1650 kilometara pridodana je arsenalu Islamske Republike Iran”, rekao je Hajizadeh za državnu televiziju.

Televizija je emitirala snimke za koje je rekla da prikazuju novi krstareći projektil Paveh.

“NISMO HTJELI UBITI JADNE VOJNIKE, ALI ŽELIMO UBITI TRUMPA”

Hajizadeh je kazao da Iran nije htio ubiti “jadne vojnike” kada je izveo raketni napad na snage pod vodstvom Sjedinjenih Američkih Država u Iraku pošto je iranski vojni zapovjednik Kasim Sulejmani ubijen u američkom napadu bespilotnom letjelicom 2020. u Bagdadu.

“Ako Bog da, namjeravamo ubiti Trumpa. (Bivši državni tajnik Mike) Pompeo i vojni zapovjednici koji su izdali zapovijed (da se ubije Sulejmanija) trebaju biti ubijeni”, rekao je Hajizadeh u televizijskom intervjuu.

Iranski vođe često žestokim riječima obećavaju osvetiti Sulejmanija, prenosi Index.hr.

Iran je proširio svoj raketni program, osobito balističke projektile, usprkos protivljenju SAD-a i zabrinutosti europskih zemalja.

SAD NE VJERUJE DA IRAN IMA NOVE BALISTIČKE RAKETE

Teheran tvrdi da je program potpuno obrambene prirode i namijenjen odvraćanju.

Iran je rekao da je Moskvi poslao bespilotne letjelice prije rata u Ukrajini. Rusija se iranskim dronovima koristila za napade na ukrajinske elektrane i civilnu infrastrukturu.

Pentagon je u oktobru rekao da je SAD skeptičan glede izvješća koja navode Hajizadehove tvrdnje da je Iran razvio hipersonične balističke rakete.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti