23.07.2024.
HomeNovostiPreminula Amra Odobašić, dugogodišnja novinarka i uposlenica UKC -a Tuzla

Preminula Amra Odobašić, dugogodišnja novinarka i uposlenica UKC -a Tuzla

U srijedu je u Tuzli u 53. godini života preminula Amra Odobašić, uposlenica Službe za komunikacije Univerzitetsko – kliničkog centra u Tuzli.

Tuzlanska javnost pamti Amru kao novinarku nekadašnje TV Tuzla, a prve generacije žurnalista kao asistenticu na Odsjeku žurnalistike na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli.

Amra se nekoliko godina borila sa opakom bolešću i nažalost izgubila je svoju posljednju bitku.

Ispraćaj će se obaviti u petak, 4.9.2020. godine u 16:00 sati ispred Komemorativnog centra Tuzla. Ukop je na Gradskom groblju Trnovac.

Amra Odobašić rođena je 3. avgusta 1967. godine u Tuzli. Fakultet političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, odsjek žurnalistika završila je 1999. godine i stekla zvanje diplomirani žurnalista.U periodu od 1992. do 1995. godine, bila je pripadnik Drugog korpusa Armije Bosne i Hercegovine obavljajući poslove novinara, referenta za kontakte sa medijima i referenta za saradnju s domaćim i inostranim novinarima. Od 1994. godine bila je dopisnik Reutersa sa terena. Nakon završetka rata, tačnije od 1995. do 1999. godine radi na Tuzlanskoj televiziji kao glavni i odgovorni urednik, kao i urednik emisije iz oblasti zdravstva za OBN televiziju.

U periodu od 1999. godine do 2004. godine na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, Odsjek žurnalistika radila je kao asistent na predmetima Teorija informacija i Odnosi s javnošću i Novinarstvo u mas-medijima.Bila je dopisnik Radija BiH, dopisnik i saradnik agencije BH Press, dopisnik časopisa Zajednica života, programski i PR savjetnik Obiteljskog radija Valentino-Bijela.

Od 1999. godine uposlenik je Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli gdje je radila na poslovima šefa Službe za kominikacije i glasnogovornika Ustanove, te stručnog saradnika Službe za stručno usavršavanje. Obavila je niz različitih doedukacija i usavršavanja osim u novinarstvu i u odnosima s javnošću, vještinama komuniciranja i drugim aspektima komunikologije i organizacijskog menadžmenta, te internom i kriznom komuniciranju kao i provođenju kampanja. Bila je i osnivač prvog i jedinog bh. udruženja za odnose s javnostima PRIBA.

Proteklih 20 godina iskustva u oblasti izgradnje i osnivanja odnosa s javnošću u zdravstvenim institucijama rezultirali su izradom Priručnika „Važnost odnosa s javnošću u zdravstvu“ kojeg je pripremila sa kolegom Radenkom Udovičićem. Polja profesionalnog interesovanja su joj bila korporativna komunikacija, odnosi s javnošću, verbalna i neverbalna komunikacija, interna i krizna komunikacija (u zdravstvu), javni nastup i vještine komunikacije.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti