24.07.2024.
HomeNovostiPredsjednik biračkog odbora priznao da je Jeleni Trivić upisao tri nule umjesto...

Predsjednik biračkog odbora priznao da je Jeleni Trivić upisao tri nule umjesto 137 glasova (VIDEO)

Selo Krajišnik, udaljeno desetak kilometara od Bosanske Gradiške je i rodno mjesto majke Jelene Trivić. Sa ovog biračkog mjesta koje nosi broj 10, dostavljeni su podaci Centralnoj izbornoj komisiji BiH prema kojima je Milorad Dodik, kandidat SNSD-a osvojio 141 glas, Zoran Kalinić kandidat stranke Naša priča RS – 137, a Jelena Trivić niti jedan glas.

Mještani su šokirani ovim informacijama. Penzionerka Stana Sančanin kaže da je to nemoguće.

“Jelena je ovdje rođena. Njena majka je rođena i odrasla ovdje i nije moguće da nije bilo glasača. Meni se puno ljudi javljalo. Glasala sam ja, muž, brat, snaja, bratova snaja, sin, glasalo je puno ljudi. Kao, greška je bila, taj neki Zoran Kalinić, greškom otišlo njemu. Kako je otišlo u Čelincu isto na taj način? To je nemoguće”, smatra Stana Sančanin.

Predsjednik Biračkog odbora Stevan Gutić priznaje da rezultati glasanja dostavljeni CIK-u ne odgovaraju istini. Pravda to kasnim večernjim satima i umorom.

“Ja sam Zoranu Kaliniću, koji se na listu nalazio iznad Jelene, uveo podatke umjesto njoj, 137, a Jeleni sam stavio tri nule”, objašnjava Gutić.

Na pitanje novinara BN televizije da li zna da se radi o krivičnom djelu, Stevan priznaje da je svjestan, ali da u dogovoru sa Izbornom komisijom podatke nije mijenjao, jer mu je rečeno da će se brojanje ponoviti.

Sudeći prema tvrdnjama mještana, nije ovo prva izborna prevara koja se dogodila u ovom mjestu. Navikli su da se njihova izborna volja prekraja po želji moćnika.

“Prošlo glasanje su pozvali napolje posmatrače i rekli im da Dodik mora proći pod svaku cijenu. Ucijenili su čovjeka. Rekla mi je komšinica danas da su i u obližnjem selu dopisivali. Kradu, kradu brate”, žali se penzionerka Stana.

Nakon ovakvih saznanja, ne čudi podatak da je predsjednička kandidatkinja PDP-a na sličan način ostala bez ijednog glasa i u Čelincu.

Sa biračkog mjesta broj 35, u CIK su poslati rezultati prema kojima je Milorad Dodik osvojio 235 glasova, Zoran Kalinić 204, a Jelena Trivić, ponovo nula glasova. Kažu, ko ne zna da je riječ o mjestu u kojem žive Trivići, familija njenog supruga, još bi i mogao da povjeruje u istinitost ovih rezultata.

BNTV/Oslobođenje

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti