20.04.2024.
HomeNovostiPredrag nije više članstvu drag: Našu stranku napustila 62 člana u jednom...

Predrag nije više članstvu drag: Našu stranku napustila 62 člana u jednom danu

Portal “Vijesti.ba” danas je prenio informaciju da su Našu stranku u Sarajevu napustila šezdeset dva člana, uputivši zahtjev centrali da se njihova imena izbrišu iz baze članstva.

Prema informacija “Slobodne Bosne”, svi ovi članovi koji su se odlučili za napuštanje Naše stranke imaju samo jedan razlog, a to je saradnja, pa i neskrivena kontrola, koju je predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković ostvario nad rukovostvom ove političke partije.  Već duže vremena je sasvim jasno da je Elmedin Konaković, bivši kadar SDA i predsjednik mlade političke partije Narod i Pravda, za kratko vrijeme se nametnu kao apsolutni lider “četvorke” koju čine starije i uglednije stranke poput SDP-a, i odredio desni kurs ovoj koaliciji od koje se očekivalo zastupanje lijevih ideja.

U dopisu su, sada već bivši članovi Naše stranke, jasno istakli da su razočarani rukovodstvom partije i smjerom kojim vode Našu stranku jer se nisu učlanili u stranku u kojoj je zabranjeno reći šta misliš, gdje se cijeni koliko si poslušan rukovodstvu, gdje ideologija ne postoji već se prilagođava potrebama rukovodstva, gdje nosilac liste u opštini nije bio prisutan na posljednjih 10 sjednica opštinskog Vijeća, iako su ga glasači birali da zastupa njihove interese na istima, gdje se gleda samo lični interes, a ne interes naroda, gdje se poštuju samo poslušni, a ne oni sa stavom.

Također se u dopisu ističe da Naša stranka nikada ranije nije bila stranka koja namješta poslove svojim članovima i vijećnicima i vijećnicama, već suprotno, ona koja je tu devijaciju u društvu zvanu mito i korupcija propagirala kao glavnu odrednicu protiv koje će se boriti djelovanjem u Vlasti.

Dodaje se da Naša stranka nikada nije bila stranka koja ne zastupa ravnomjerno i žene i muškarce, već je to bila stranka za sve građane.

Članovi koji napuštaju Našu stranku navode da vijećnici koji su trenutno na listi i istaknuti kao osobe koje treba da vode građane u promjene, su oni za koje su se sve vrijeme prethodnih mandata pisale inicijative od strane članova opštinskog odbora koji trenutno ne žele svoje kapacitet trošiti na ljude koji nemaju svoj stav i nemaju kapacitet da ljude odvedu u promjene ili im olakšaju svojim radom u organima Vlasti već tešku ekonomsku, društvenu i sigurnosnu situaciju u gradu.

Zalaganje za mlade, educirane i uspješne ljude u vrhu listi već odavno nije odrednica djelovanje stranke u općini Novi Grad. Svi ovi razlozi, i još mnogo njih koji nisu tema naše ostavke u opštini Novi Grad, se ogledaju u tome da Naša stranka po prvi put od svoga postojanja svoje biračke odbore prepušta u ruke drugoj političkoj stranci.

Na kraju se navodi da njihova ostavka, kao i ostavka ljudi koji su istu već davno podnijeli, je dovela do toga da Naša stranka ne samo da ima problema s odlaskom kvalitetnih i sposobnih ljudi, već i sa formiranjem i okupljanjem članstva u odborima u gradu Sarajevu.

“Nadamo se da će ovo pismo za Našu stranku, koja je već u Novom Gradu izgubila dva vijećnika, biti samo upozorenje da se napokon prestane baviti ljudima koji su tu došli radi ostvarivanja lične koristi, mahalanjima i ljudima koji osim politike u životu nisu ništa drugo stvorili”, navodi se u dopisu članova Naše stranke koji su se odlučili za istupanje iz ove stranke.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti