05.03.2024.
HomeNovostiOsipa se SDA: Otišla i Admela, a čeka je Čampara

Osipa se SDA: Otišla i Admela, a čeka je Čampara

dmela Hodžić, zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo, danas je obavijestila Stranku demokratske akcije (SDA) da istupa iz Kluba te stranke te da će ubuduće djelovati kao samostalna zastupnica.

To, u suštini, znači i kraj njenog političkog angažmana u SDA, jer će, izvjesno je, nakon ovog poteza biti isključena iz stranke, javlja portal Klix.

Hodžić će, zajedno s doskorašnjim članom te stranke Aljošom Čamparom, formirati zaseban zastupnički klub, o čemu su obavijestili i predsjedavajućeg Skupštine Mirzu Čelika i sekretara Aidu Zeković.

Zastupnica Hodžić o napuštanju Kluba SDA i formiranju novog kluba obavijestila je pismeno predsjedavajućeg Skupštine KS Mirzu Čelika (SDA).

Neki od razloga njenog nezadovoljstva su neusvajanje njenih inicijativa u Klubu SDA, nedovoljno zalaganje za spašavanje radnih mjesta u privredi, potom subvencije mladim parovima za kupovinu stana i slično.

Istupanjem zastupnice Hodžić iz još vladajuće većine izvjesno je da će tzv. četvorka, koju predvodi opozicija, biti jača za još jedan glas, čime će nova skupštinska većina imati 19 ruku.

Admela Hodžić dolazi sa područja Hadžića, gdje je do sada djelovala kroz tamošnju opštinsku organizaciju SDA.

Nakon odlaska Čampare i Hodžić, Klub SDA u Skupštini Sarajevskog kantona broji osam zastupnika.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti