15.07.2024.
HomeNovostiPoznata imena pripadnika Balkanskog kartela koji su uhapšeni u Srbiji

Poznata imena pripadnika Balkanskog kartela koji su uhapšeni u Srbiji

Mladen Lazarević, Miroslav Starčević, Dragan Đorđević Gaga, Gligorije Peljević i još devet osoba uhapšeni su zbog sumnje da su pripadnici “balkanskog kartela”, a terete se da su organizovali međunarodni šverc kokaina.

Ova organizovana kriminalna grupa koju čine 20 osoba sumnjiči se da je umiješana u međunarodnu trgovinu narkoticima, piše Nova.rs.

Prikupljeni dokazi

Organizatori i pripadnici ove organizovane kriminalne grupe sumnjiče se da su tokom 2020. godine učestvovali u nabavci i transportu više od šest tona kokaina iz Južne Amerike ka zemljama Zapadne Evrope i Republike Srbije.

U toku predistražnog postupka prikupljeni su dokazi koji se odnose na korištenje Sky aplikacije putem međunarodne pravne pomoći kao i dokazi koji se odnose na predmetne zaplijene od drugih država, prije svega, Republike Francuske.

Četvero u bjekstvu

Na teritoriji Srbije slobode je lišeno 13 lica, od sedam lica koja nisu lišena slobode dva lica se nalaze na izdržavanju kazne zatvora odnosno pritvora po rješenjima Kraljevine Holandije i Republike Peru, jedno lice se nalazi u pritvoru po drugom osnovu u Nišu i četiri se nalazi u bjekstvu.

Ova organizovana kriminalna grupa, koja je djelovala i na području Kariba na Arubi, u februaru 2022. godine ugovorila je za samo jednu isporuku droge isplatu u iznosu od 4,5 miliona eura.

U toku su pretresi na više lokacija.

U zakonom predviđenom roku policija će osumnjičene uz krivičnu prijavu provesti u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega će biti saslušani.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti