Potvrđena optužnica protiv doktora Golića zbog seksualnog uznemiravanja pacijenta

0

 

OSNOVNI sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv nekadašnjeg načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje UKC Republike Srpske dr Darka Golića zbog polnog uznemiravanja pacijenta, potvrđeno je u OJT Banjaluka.

Prema optužnici Golić je zlostavljao 36-godišnjeg muškarca, oca dvoje djece, koji nakon saobraćajne nesreće ležao u UKC RS i određeno vreme bio u komi iz koje se probudio. Prema nezvaničnim informacijama DNK optuženog Golića pronađen je na pacijentu, njegovoj posteljini, naočarama, te na pelanama za odrasle.

Zlostavljanje se odigralo 19. januara prošle godine u periodu od 19 do 22 časa, a medicinsko osoblje je zateklo Golića kako ljubi pacijenta u predjelu lica.

Prema dokumentima iz istrage Golić se tereti da je pacijenta napastvovao u tzv. Šok sobi. Pacijent je prije toga danima bio u komi, a nakon što se probudio nije mogao da se brani jer je bio vezan za krevet, što je uobičajena procedura kako bi se sprečilo samopovređivanje.

Tokom istrage svjedoci su opisali da je pacijent u prisustvu Golića bio vidno uznemiren i preplašen, te da mu je tokom njegovog boravka u sobi puls skakao i do 150. Sam pacijent je policijskim inspektorima potvrdio da ga je napastvovao dr Golić.