24.07.2024.
HomeNovostiPotpredsjednica Evropskog parlamenta: Schmidt ispunjava želje jedne partije

Potpredsjednica Evropskog parlamenta: Schmidt ispunjava želje jedne partije

Potpredsjednica Evropskog parlamenta Katarina Barley, iz njemačke Socijaldemokratske stranke (SPD), na društvenim mrežama je objavila da se protivi najavljenoj odluci visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta o izmjenama Izbornog zakona BiH i Ustava Federacije BiH.

“Bivši njemački ministar želi Bosni i Hercegovini nametnuti zakon koji će dodatno podijeliti državu. Kako to? Kao visoki predstavnik on ima moć da to učini. Ispunjava želje jedne partije, bez koje ništa ne bi funkcionisalo”, objavila je Barley na svom Twitter nalogu, prenosi Anadolija.

Uz poruku je objavila i tekst austrijskog lista Der Standard koji tematizira odluku koju Visoki predstavnik navodno namjerava nametnuti u vezi s Izbornim zakonom u BiH.

Schmidt je bivši savezni ministar i člana njemačkog Bundestaga.

Protesti ispred OHR-a

U Sarajevu je sinoć organiziran protest protiv najavljene odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta o izmjenama Izbornog zakona BiH i Ustava Federacije BiH, a okupljeni su pozvali visokog predstavnika da odustane od najavljenih odluka i izađe pred građane, a upućen je i poziv ambasadama Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije u Sarajevu da se očituju o najavljenim potezima OHR-a.

Ispred zgrade Ureda visokog predstavnika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini (OHR) okupilo se nekoliko hiljada ljudi, a protest je podržalo više političkih partija u BiH.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti