Posvađani kod kuće, ujedinjeni u gostima: Dodik i Stanivuković u prvom redu na otkrivanju spomenika u Beogradu

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je “ugodno” iznenađenje Miloradu Dodiku.

U prvom redu zvanica, prilikom otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji, nalazio se Draško Stanivuković, gradonačelnik Banje Luke.

Stanivuković je kao kandidat opozicije pobijedio Dodikovog kandidata Igora Radojičića na lokalnim izborima održanim 15. novembra 2020.

Vučić nije mogao poslati jaču javnu poruku Dodiku od ove zbog njegovog podzemnog djelovanja protiv predsjednika Srbije, piše na svom blogu Slobodan Vasković.

Prvi utisak nakon večerašnjeg otvaranja monumantalnog spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu jeste da je predsjednik Srbije iskoristio priliku da demonstrira red i poredak na političkoj sceni, manifestujući svoje liderstvo, uz poklonjenje Milorada Dodika, kao što je Stefan nemirnu i sujetnu braću priveo poznanju reda stvari i natjerao ih da mu poljube ruku.

Ne može a da se ne primijeti ambicija Aleksandra Vučića da kroz Stefanovu paradigmu naglasi svoju ujediniteljsku namjeru za jedinstvom svih Srba, ne dovodeći u pitanje činjenicu da su razdvojeni u više država u regionu. Spoj tradicionalnog i modernog kako je to istakao Milorad Dodik, pod znakom pitanja da li je shvatio to što mu je neko savjetovao da kaže. Jer za razliku od Aleksandra Vučića, njegova djela govore sve suprotno, piše “Istok”.