20.06.2024.
HomeSportPoražavajuć staž trenera u svojim klubovima: Dudić prednjači, samo dvojica duže od...

Poražavajuć staž trenera u svojim klubovima: Dudić prednjači, samo dvojica duže od godinu

Feđa Dudić je trener koji od svih trenutnih trenera u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ima najduži staž u svom klubu. Iza njega slijedi trener Posušja Denis Ćorić.

Praksa bosanskohercegovačkih klubova jeste da nemaju mnogo strpljenja sa trenerima, te da nakon prvih slabijih rezultata dolazi i do promjena na klupi.

U ovoj sezoni već su dva trenera ostala bez posla, a kada se pogledaju uspjesi koje su Marko Maksimović i Toni Karačić ostvarili u prošloj sezoni, još je veće iznenađenje njihova smjena.

Ipak, trenutno je u Premijer ligi najduže u kontinuitetu u jednom klubu Feđa Dudić. On je na klupi Veleža dvije godine i četiri dana. Zatim slijedi trener Posušja Denis Ćorić, koji je u klubu sa “Mokrog Doca” godinu i mjesec dana. Treći je Zrinjski, na čijem je kormilu Sergej Jakirović sedam mjeseci i 12 dana.

Iza njih su dva tuzlanska kluba. Husref Musemić je na klupi Tuzla sitija šest mjeseci i 25 dana, dok je Mladen Žižović trener Slobode četiri mjeseca i 24 dana.

Uz pomenute jedini trener koji je trenutnu ekipu vodio i prošle sezone je Vlado Jagodić koji vodi Radnik tri mjeseca i 19 dana.

Poslije njega slijede treneri koji su došli na pauzi između dvije sezone, ili čak na početku nove. To su Nikica Milenković, Goran Sablić, Tomislav Ivković, Branislav Krunić, Zoran Milinković i Jure Ivanković.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti