Popovi siju strah u Crnoj Gori: Na Cetinju bolnica otpušta pacijente, djeca i žene odlaze iz grada

0

Na Cetinju su izuzetno podignute tenzije zbog najavljenog ustoličenja kome se oštro protive crnogorske nacionalne organizacije, udruženja i gotovo sve opozicione parlamentarne partije i koje najavljuju protest građana

Načelnik Centar bezbjednosti (CB) Dalibor Šaban izjavio je da se bezbjednost u gradu prati iz minuta u minut i da su “tenzije i zapaljiva verbalna retorika sve prisutnije” uoči najavljenog ustoličenja mitropolita Crnogorsko primorskog Srpske pravoslavne crkve (SPC) Joanikija zakazanog za 5. septembar. To je saopšteno iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije čiji su predstavnici posjetili CB.

“Šaban je saopštio da su policijski službenici sa kolegama iz drugih sredina spremni da pruže maksimum u zaštiti sigurnosti svih građana i građanki kako ne bi došlo do bilo kakvih incidenata”, saopšteno je iz Savjeta.

Na Cetinju su izuzetno podignute tenzije zbog najavljenog ustoličenja kome se oštro protive crnogorske nacionalne organizacije, udruženja i gotovo sve opozicione parlamentarne partije i koje najavljuju protest građana. Prisustvo na protestu zbog ustoličenja na Cetinju najavio je i predsjednik Crne Gore Milo Đukanovića. Očekuje se da se na Cetinju okupi veliki broj građana.

Bolnica na Cetinju je, prema pisanju medija, naložila da se svi pacijenti kojima stanje to dozvoljava otpuste iz bolnice i da se ne primaju osim hitni slučajevi.

Agencija Beta saznaje i da su pojedini Cetinjani odlučili da žene i djecu prebace za vikend u neki od drugih gradova u Crnoj Gori iz straha za njiihovu bezbjednost.

Za sutra je zakazana sjednica Savjeta za bezbjednost kojoj će prisustovati premijer Zdravko Krivokapić koji je trenutno na kućnom liječenju jer se ne osjeća dobro, ali kako je saopšteno, nema koronavirus. Koronavirus ima predsjednik parlamenta i lider Demokrata Aleksa Bečić.

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić kazao je ranije da neće prisustvovati ustoličenju mitropolita Joanikija (Mićovića) na Cetinju, rekavši da je moguća zabrana tog događaja krajnja mjera ukoliko rizici budu predstavljali opasnost po građane.

Ustoličenje mitropolita Joanikija najavljeno je uz prisustvo drugih arhijereja SPC-a na čelu sa patrijarhom Porfirijem.

Mitropolija crnogorsko-primorska SPC je prethodno odustala od dovođenja vjernika na Cetinje u vrijeme ustoličenja, ali veliku svečanost pravi u Podgorici 4. septembra u Hramu Hristovog vaskrsenja. Najavljeno je prisustvo na hiljade vjernika, bogat kulturno zabavni program, a pripreme uveliko teku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here