28.03.2024.
HomeNovostiPreminuo bivši gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić

Preminuo bivši gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić

Bivši mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić preminuo je danas u Zagrebu, nakon duže bolesti. Ljubo Bešlić zadnjih mjeseci se nalazio na liječenju u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, a njegovo zdravstveno stanje postupno, nakon posljednje operacije se pogoršavalo.

Naime, bivšem gradonačelniku Mostara sredinom veljače u Zagrebu je urađena transplantacija srca, nakon koje je njegovo zdravstveno stanje bilo stabilno.  Bešlić je tada vozilom Hitne pomoći prevezen u Zagreb na operaciju.

Inače, Ljubo Bešlić je rođen 27. srpnja 1958. godine, a na čelu Mostara je bio od 2004. godine te je gradom upravljao bez Gradskog vijeća od 2012. do 2021. godine čime je ušao u povijest kao najdugovječniji gradonačelnik najvećeg hercegovačkog grada.

Osnovnu i srednju školu završio je u Mostaru, zatim 1982. završava Strojarski fakultet na univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru. Zatim radi kao profesor u srednjoj Strojarskoj školi u Mostaru, a potom u grafičkom poduzeću “Rade Bitanga” – Mostar i to kao rukovoditelj službe održavanja. Aktivno se bavio rukometom (1972. – 1990.) u Rukometnom klubu “Velež”, piše Wikipedia.

Od 1992. do 1995. aktivno sudjeluje u Domovinskom ratu kao pripadnik HVO-a. Godine 1996. odlazi na školovanje u NATO u Bruxelles za provođenje redukcije naoružanja. Potom postaje član radne skupine koja je radila na ustroju Ministarstva obrane Federacije Bosne i Hercegovine. Nakon ustroja ministarstva nastavio je raditi u istom u Sarajevu na mjestu načelnika Tehničkog odjela u Sektoru logistike

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti