Pomoć ili poniženje (2): Vučić i Dodik se bahatili u Sarajevu zbog vakcina, ponižavali ministricu Turković i građane BiH

0

Na sarajevskom aerodromu u toku je press konferencija članova Predsjedništva BiH i Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije nakon donacije vakcina našoj zemlji.

Nakon obraćanja Predsjedavajućeg BiH, Milorada Dodika i predsjednika Srbije, Aleksandra Vučiča, obratili su se i Željko Komšić i Šefik Džaferović.

-Znam da će sve ovo izazvati različite i zajedljive komentare,ali shvatite ako vakcina spasi bar jedan život ovo sve vrijedi, kazao je Komšić.

Nakon toga obratio se i Šefik Džaferović.

Nakon obraćanja odgovarali su na pitanje novinara. Na pitanje o tvrdnjama ministrice vanjskih poslova, Bisere Turković, da donirane vakcine nisu odobrene u Evropi, Vučić je kazao da su to bezobrazne tvrdnje.

-Što se tiče primjedbi, ja sam ponudio, tražite koju hoćete. Ovo je odlična vakcina. Nije problem u tome već u tome da uvijek kada sam ja u pitanju postoji neko ko će osporiti moje namjere, poručio je Vučić, a onda je nastavio Dodik.

-Mislim da je izjava ministarke nepotrebna, daje glupu izjavu, poznata je po tome na koji način reaguje, prokomentarisao je Dodik izjavu Turković.

Podsjećamo, vakcina koju je danas Federaciji Bosne i Hercegovine donirala Srbija, a lično dostavio predsjednik Aleksandar Vučić, proizvedena je u Indiji, potvrdila je za Oslobođenje ministrica vanjskih poslova Bisera Turković, te vakcina nema dozvolu za upotrebu u Evropi za razliku od vakcine AstraZeneca koja je proizvedena i odobrena.