Pomoć ili poniženje: Trebaju li se Bošnjaci ljutiti na Vučića što im donosi indijske vakcine, ili na svoje neodgovorne vođe koje ništa ne rade i ni za šta ih nije briga?

0

Delegacija iz Srbije predvođena predsjednikom Aleksandarom Vučićem stigla je na Međunarodni aerodrom u Sarajevu s doniranim dozama vakcine protiv koronavirusa.

Predsjednika Srbije na Međunarodnom aerodromu Sarajevo dočekali su članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik, Željko Komšić i Šefik Džaferović.

U toku je susret s njima nakon čega se očekuje obraćanje medijima.

Vučić je iskoristio inertnost i neodgovornost bošnjačkog političkog vodstva i ponudio 5 000 indijskih vakcina. Te vakcine nisu odobrene u EU: Količina od 5 000 vakcina ne znači ništa za Federaciju BiH. Ali… Bošnjački neodgovorni lideri su se uhvatili za Vučićevu slamsku spasa, bespogovorno prihvatili vakcine, dočekali Vučića na crvenom tepihu i tamburaju danas sa njim po Sarajevu. Vašarski cirkus.

No, očajnim bošnjačkim vođama i ovo nešto znači kako bi se pokušali opravdati pred narodom zbog nemara i nebrige o njemu. Da li će taj narod po ko na koji put prihvatiti obmane i poniženja koja mu, po ko zna koji put, priređuju njegovi liseri?

Ako j suditi po dosadašnjem kolektivnom ponašpanju Bošnjaka, hoće.

Ne treba se onda, ljutiti na Vučića zbog njegovih manipulacija, već na bošnjačke lidere zbog njihove intertnosti i nedodgovornosti.

Samo, ko da se naljuti i ko da se pobuni?