Poljuljana skupštinska većina u TK: SBB na izlaznim vratima

0

Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a, zatražio je od Kantonalnog odbora ove stranke u Tuzlanskom kantonu da u tom svojstvu razmisli o povlačenju svojih ministara iz Vlade Tuzlanskog kantona, budući da je nakon Radončićeve ostavke na poziciji ministra sigurnosti unutar stranke dogovoreno da će SBB na svim nivoima biti opoziciona stranka.

Nakon što se to dogodilo u Sarajevskom kantonu, kada je u pitanju Tuzlanski kanton, sve je stvar principa, tako da će ministri iz reda SBB-a uskoro napustiti svoje pozicije u Vladi TK-a, što će se svakako odraziti i na vladajući koaliciju.

U Kantonalnom odboru SDA, Hamzićevu izjavu bez Radončićeve potvrde smatraju neozbiljnom.

“Da vidimo da naši ministri podnesu ostavku u učešću u Vladi TK-a. Sve je to slijed događaja kao u Sarajevskom kantonu i mislim evo pružena će biti prilika toj nekoj novoj većini da pokuša napraviti većinu u TK”, kaže Nedžad Hamzić, v.d. predsjednika Kantonalnog odbora SBB-a TK-a.

“Smatram da je gospodin Radončić ozbiljan političar i ukoliko je tako odlučio smatram da će to spustiti na niže nivoe, ali jednom regularnom procedurom, jer smatram da treba poštovati ljude ministre koji su do sada radili maksimalno korektno”, mišljenja je Denijal Tulumović, potpredsjednik SDA TK-a.