14.07.2024.
HomeNovostiPolicajac iz pakla: Cazinski "Prljavi Hari" hapsio ljude zbog komentara na Facebooku

Policajac iz pakla: Cazinski “Prljavi Hari” hapsio ljude zbog komentara na Facebooku

Saidu Ljubijankiću se stavlja na teret postojanje osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i protupravno lišenje slobode.

Pripadnici SIPA-e jučer su u Cazinu po naredbi Tužilaštva USK uhapsili Saida Ljubijankića, komandira Policijske stanice u Cazinu. On je uhapšen zbog zloupotrebe položaja ili ovlaštenja i zbog krivičnog djela protupravno lišenje slobode.

Njemu se stavlja na teret postojanje osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i protupravno lišenje slobode.

– Sumnja se da je u periodu od kraja aprila do sredine juna ove godine, zbog komentara na društvenoj mreži Facebook, protuzakonito naredio raspisivanje operativne potrage i dao nalog da se slobode liši jedna oštećena osoba, iako se dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona u to vrijeme očitovao da u takvom komentaru na društvenoj mreži nema elemenata krivičnog djela. Po nalogu osumnjičenog oštećena osoba je uhapšena i protupravno zadržana, a dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona nije obaviješten o razlozima i vremenu lišavanja slobode. Osumnjičeni je nakon toga nastavio protupravno postupati, te uprkos direktnom nalogu dežurnog tužioca, Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona protiv oštećene osobe dostavio izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, saopćeno je iz Tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti