Policajac Igor Avramović koji je ubio Ervina Ćelahmetovića u Priboju, krije se u BiH?

0

Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv Igora A. (28), pripadnika Interventne brigade u Beogradu, zbog sumnje da je u noći između subote i nedjelje, tri puta udario pesnicom sugrađanina Ervina Ćelahmetovića (35), koji je uslijed teških povreda preminuo u bolnici u Priboju. Osumnjičeni je istog dana napustio Srbiju, a kako se sumnja, on se krije u Bosni i Hercegovini, javlja Nova.rs.

Prema saznanjima, rezultati obdukcije pokazali su da je Ervin Ć. preminuo od posljedica moždanog krvarenje kao posljedica tri udarca koje je zadobio u predijelu glave, a na njegovom tijelu nema povreda spolja koje bi ukazivale da je u pitanju metalni bokser, kao i da je preminuli udario glavom o šank.

Iz Višeg javnog tužilaštva u Užicu za Nova.rs navode da je osim Igora A., krivična prijava podnijeta i protiv njegovog oca M. A. (65), inače policajca u penziji, njegove djevojke N. G. (22), pripadnik granične policije i rođaka M. S. (26), za krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Prema nezvaničnim saznanjima do kojih je došao portal Nova.rs, postoji sumnja da su M. A., N. G. i M. S. pomogli osumnjičenom Igoru A. da se udalji iz Priboja i da pređe na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Pretpostavlja se da se osumnjičeni tamo krije.

Podsjetimo, Ervin Ć. iz Starog Priboja preminuo je nakon što ga je u jednom ugostiteljskom objektu u centru grada krvnički pretukao sugrađanin Igor A., inače pripadnik Interventne brigade u Beogradu.

Prema riječima očevidaca iz lokala u kome je došlo do tragedije, Ervin se provodio sa društvom u jednom kafiću, dok je pored šanka stajao Igor A. sa kolegom.

„Nakon kraće svađe, Igor je nasrnuo na Ervina i tukao ga sve dok nije pao na pod i ostao nepomično da leži. Sve se odigralo u nekoliko sekundi, a taj njegov kolega policajac nije stigao da odreaguje. Bukvalno se sve dogodilo dok je on uopšte bio svjestan šta se događa. Kroz kafić se prolamao vrisak: „Ubio ga je, ubio ga je“. Hitna pomoć je po dolasku mogla samo da konstatuje smrt“, kaže mladić koji je kobne večeri bio u kafiću.

Prema nezvaničnim saznanjima sa terena, napad su snimile sigurnosne kamere iz lokala.

Motiv stravičnog napada koji se dogodio u poznatom kafiću u Priboju i dalje nije poznat.

Potraga za napadačem i dalje je u toku.

U Priboju klanjana dženaza

U Priboju je danas obavljena dženaza Ervinu Ćelahmetoviću, mladiću iz tog grada koji je prije dva dana na smrt pretučen u jednom ugostiteljskom objektu u ovom gradu.

Veliki broj građana Priboja i svih dijelova regije Sandžak, vjernika, članova porodice, nakon podne-namaza u Hasan-aginoj džamiji, u starom dijelu grada, prisustvovalo je dženazi i ukopu Ervina Ćelahmetovića na lokalnim mezarlucima Bjeliš.