12.06.2024.
HomeNovostiPogubna narcisoidnost: Od pozera - do luzera

Pogubna narcisoidnost: Od pozera – do luzera

Zoran Popović, direktor banjalučkog “Vodovoda”, nije smijenjen na sjednici Nadzornog odbora koja je održana 28. jula 2021. godine. Popović je i odbornik SNSD-a u Skupštini Banje Luke.

Na istoj sjednici se nije pojavio ni gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, iako su to pojedini mediji nezvanično najavili.

Tu informaciju im je, izvan svake razumne sumnje, dostavio lično gradonačelnik kako bi još jednom manipulacijom pokazao da on, navodno, brine o interesima Grada, iako on isključivo brine upravo o manipulacijama kojima bi stvorio privid nekog ozbiljnog rada. Koji ne postoji ni u tragovima, piše na svom blogu Slobodan Vasković.

– Narcisoidnost kod Stanivukovića uvijek ima prednost nad gradonačelničkim obavezama.

Nažalost, kako vrijeme odmiče, sve više se pokazuje da je Stanivuković jedino vješt ad hoc manipulator i ništa više od toga; Poseban problem za njega je što su mu manipulacije sve pliće, a problemi Grada sve veći; I što je on i dalje posvećen primarno plasiranju neistina, a ne stvarnom radu na raskrinkavanju teškog kriminala koji se dešavao i dešava još pod svodovima Gradske uprave.

Stanivuković je s lakoćom mogao/može da smijeni Popovića, jer su članovi Nadzornog odbora “Vodovoda” pod njegovom kontrolom, ali je očito da on to ne želi da učini, jer direktora “Vodovoda” štiti njegov dobar prijatelj, tajkun Jelenko Lolić – piše Vasković.

Stanivuković na taj način nastavlja da čini direktnu štetu Gradu držeći na funkciji Popovića, protiv kojeg je morao, i to u prvih sto dana vladavine Banjom Lukom, podnijeti krivičnu prijavu zbog teških zloupotreba s kupovinom dijela zgrade Zavoda za izgradnju grada (ZIBL), jer je tom transakcijom teško oštećen “Vodovod”, ali je i Grad Banja Luka pretrpio milionsku štetu.

Istom krivičnom prijavom morao je biti obuhvaćen i Stanivukovićev prethodnik Igor Radojičić, jedan od Popovićevih zaštitnika, kao i Velimir Kukobat, koji je bio v. d. direktora ZIBL-a u vrijeme kada je potpisan sporni ugovor o kupoprodaji cca 1.000 metara kvadratnih koje je “Vodovod” kupio od ZIBL-a.

Vasković je ranije objavio da je za oko 1.000 metara kvadratnih prostora (prizemlje i dva sprata) “Vodovod” isplatio Zavodu 2.640.000 KM.

– Osim toga, zaključio je Popović i ugovor o rekonstrukciji i adaptaciji ovog prostora u iznosu od 2.633.651,32 KM s građevinskom firmom “Korićanac”, što znači da će građani platiti kvadrat poslovnog prostora znatno iznad 5.000 KM, u zgradi staroj više od 40 godina, skuplje mnogo od bilo koje novogradnje.

Pošto se radi o kupovini gotovog prostora i njegovoj rekonstrukciji, što podrazumijeva da nema kupovine zemljišta, novih dozvola i priključaka, ni grubih građevinskih radova, neobjašnjivo je kako jedan m2 u ovom aranžmanu košta preko 5.000 KM – navodi Vasković.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti