21.05.2024.
HomeNovostiPogledajte dokumentarni film koji je uzdrmao Vučića: "JA, ALEKSANDAR: DRŽAVNI GAMBIT" (VIDEO)

Pogledajte dokumentarni film koji je uzdrmao Vučića: “JA, ALEKSANDAR: DRŽAVNI GAMBIT” (VIDEO)

“Ja, Aleksandar: državni gambit”, naziv je dokumentarnog filma koji je premijerno prikazan u četvrtak, 2. novembra na televiziji N1 Srbija, isti dan kad u toj zemlji počinje predizborna kampanja. Politička je to biografija aktualnog predsjednika Aleksandra Vučića.

Film govori s jedne strane, o vladanju čovjeka koji više od 11 godina autokratski vodi sve segmente države, a s druge, to je saga o pustoši koju je uzrokovao takav režim.

“U pet činova – rađanje zla, ubijanje medija, ubistvo oca, kosovski zavjet i vrijeme vladanja, osvrćući se na historijski kontekst, prikazana je politička biografija Aleksandra Vučića i njegovo umijeće žrtvovanja budućnosti, ljudskih prava i građanskih sloboda, Kosova, političkih očeva, vlastite ideologije, demokratije i Srbije. 

Ako je tačna njegova tvrdnja da se kroz partiju šaha vidi sve u čovjeku, i da zato šah i jest život, onda nije slučajno što u filmu čiji je on glavni junak, autorski tim političku biografiju Aleksandra Vučića vidi kao neprestano ponavljanje samo jednog manevra koji se koristi u čuvenom šahovskom otvaranju – gambit. No, za razliku od gambita, u kojem bijeli igrač žrtvuje pješaka, Aleksandar Vučić žrtvuje – sve”, ističe se u filmu čije je prikazivanje izazvalo neviđenu provalu političke histerije Vučićevog režima.

Prorežimske Novosti pišu da je je TV N1 emitirala “sraman film u kome su najstrašnije napali predsednika Srbije Aleksandra Vučića, što predstavlja do sada neviđen progon jednog čoveka”.

Novosti cinično navode da su “optužili šefa države i za to što pobjeđuje na izborima, jer je kao previše vlastoljubiv, a jako su mu zamjerili i to što se izborne liste nazivaju po njegovom imenu”. Ipak, kako dodaje pomenuti portal, “nisu objasnili kako to on, tako ‘najgori’, na svim izborima pobjeđuje ‘najbolje i najlepše'”.

“Sve to predstavlja se kao ‘profesionalno’ i ‘objektivno’ novinarstvo? Može se zaključiti da je kampanja počela jako prljavo, a TV N1, baš kao i svi drugi njihovi brojni mediji na ovim izborima, u ovoj predizbornoj kampanji zaduženi su ne za informisanje, nego za prljavu, najprljaviju kampanju”, pišu prorežimske Novosti.

“U toku je opšti napad na Aleksandra Vučića koji treba da rezultira njegovim ubistvom i ubistvom njegove porodice”, horski pišu prorežimski mediji u Srbiji.

U video prilogu pogledajte cjeli dokumatarni film čije je premijerno prikazivanje srpska opozicija tempirala na dan početka izborne kampanje.

 

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti