Plenković i HDZ uzvraćaju Milanoviću: “Ruski agent i Titov gardist zakleo se na doživotnu vjernost Partiji i udbaškim strukturama”

0

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović danas je održao press konferenciju u vezi s pomilovanjem Josipa Perkovića i Zdravka Mustača. 

Na njegove izjave s konferencije kratko su reagirali iz HDZ-a, prenosi Index.hr.

“Ruski agent na Pantovčaku, vidno nervozan zbog Perkovića i Mustača, izgubio je živce. Titov gardist se u Beogradu zakleo na doživotnu vjernost Partiji i udbaškim strukturama: I poslije Tita – Lex Perković!”, objavili su HDZ-ovci na Facebooku uz Milanovićevu sliku.

Podsjetimo, advokat Anto Nobilo predao je zahtjev za pomilovanje Zdravka Mustača i Josipa Perkovića, osuđene bivše djelatnike UDBA-e. Sada je sve na predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću, koji može donijeti odluku hoće li ih ili neće pomilovati. U predsjedničkom mandatu Milanović dosad nije iskoristio svoju izravnu ustavnu ovlast i nekoga pomilovao.

Perković i Mustač osuđeni su na doživotni zatvor u augustu 2016. na sudu u Münchenu zbog pomaganja u ubistvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića.

Mustač je bio optužen da je kao politički šef Službe državne sigurnosti u Zagrebu u proljeće 1982. dao nalog Perkoviću, koji je u to vrijeme vodio Odjel II (suzbijanje neprijateljske emigracije) u Službi državne sigurnosti u Zagrebu, da pripremi ubistvo Đurekovića u Njemačkoj.

Đureković je likvidiran 28. jula 1983. godine u Wolfratshausenu, tridesetak kilometara od Münchena.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here