14.07.2024.
HomeNovostiPeta međunarodna konferencija o digitalnoj ekonomiji “DIEC 2022” održana na IPI akademiji...

Peta međunarodna konferencija o digitalnoj ekonomiji “DIEC 2022” održana na IPI akademiji u Tuzli

Peta međunarodna konferencija o digitalnoj ekonomiji “DIEC 2022” održana je danas u prostorijama Internacionalne poslovno – informacione akademije Tuzla.

– Trajanje konferencije i interes autora iz zemlje i inostranstva pokazuju koliko su digitalne tehnologije primjenjuju i koliko su značajne. Imali smo predavače iz Rijeke, Zadra, Ljubljane, Beograda… Obrađene su veoma aktuelne teme, pogotovo u smislu digitalne transforamcije u BiH. Država BiH je na veoma niskom nivou u evropskim okvirima kada je u pitanju digitalna transformacija i o tome je bilo riječi na ovogodišnjem DIEC-u – kaže dr. Damir Bećirović, predsjednik Organizacionog odbora pomenute konferencije.

Predavanja su održali: doc.dr Pavle Jakovac, prof.dr Aleksandra Labus, dr. Jurica Grzunov, prof.dr Liljana Zekanović – Korona, dr. Valerij Grašič, doc.dr Biljana Mileva Boshkoska, doc.dr Haris Hamidović, prof.dr Dino Arnaut i mr. Mustafa Bešić.

– Možemo reći da smo zaprimili 15 uspješnih radova i izdali smo zbornik radova. Dodatno smo obogatili značaj proces digitalne transformacije – kaže Dino Arnaut, predsjednik programskog odbora DIEC konferencije.

Visoka škola “Internacionalne poslovno-informacione akademije” iz Tuzla organizuje međunarodnu konferenciju s ciljem kreiranja novih misli, ideja i zaključaka o unapređenju društva i privrede.

Fena

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti