01.03.2024.
HomeNovostiParlamentarac Zlatan Begić: "Javno prijavljujem da sam 24. 11. nezakonito prisluškivan od...

Parlamentarac Zlatan Begić: “Javno prijavljujem da sam 24. 11. nezakonito prisluškivan od strane SOA-e i OSA-e!”

Nakon što su danas u akciji SIPA-e uhapšeni predsjednik Suda BiH Ranko Debevec i bivši šef OSA-e Osman Mehmedagić Osmica zbog navodne zloupotrebe javnog položaja, tj. nelegalnog prisluškivanja, državni zastupnik Zlatan Begić je u više navrata istupio putem društvenih mreža i komentarisao navedena hapšenja.

“Nakon ovladavanja obavještajno-sigurnosnim sektorom, osovina Dodik-Čović juriša na preostale tačke otpora unutar bh. pravosuđa. Čovićevi i Dodikovi tužioci djeluju kao vojska u provođenju ‘njihove velikodržavne stvari’. Samo su ‘dobri dečki’ trojkaši sigurni, jer slušaju. Svanulo?”, poručio je Begić očigledno aludirajući kako smatra da se radi o politički motiviranim hapšenjima.

Nakon prvog oglašavanja, uslijedilo je i drugo gdje je Begić poručio kako je saznao da je bio meta nezakonitog prisluškivanja bosanske i hrvatske obavještajne službe zbog procesa koji je pokrenuo pred ESLJP.

“Javno prijavljujem da sam 24.11. iz najviših krugova dobio potvrdu da sam NEZAKONITO prisluškivan od strane SOA-e i OSA-e, hrvatske i naše obavještajne službe u saradnji, zbog postupaka pred Evropskim sudom koje sam pokrenuo. Tražim da se istraže i uhapse odgovorni!”, otkrio je Begić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti