01.03.2024.
HomeNovostiOVO POSTAJE SVE INTERESANTNIJE: Debeveca će zamijeniti Davorin Jukić koji se proglasio...

OVO POSTAJE SVE INTERESANTNIJE: Debeveca će zamijeniti Davorin Jukić koji se proglasio nenadležnim u procesu protiv Dragana Čovića?

Danas su u akciji SIPA-e uhapšeni predsjednik Suda BiH Ranko Debevec i bivši šef OSA-e Osman Mehmedagić Osmica zbog navodne zloupotrebe javnog položaja, tj. nelegalnog prisluškivanja.

Mnogi su postavili pitanje kako će sada funkcionisati Sud Bosne i Hercegovine nakon što je uhapšen njegov predsjednik, a portal Istraga je upravo objavio nove detalje u vezi ovog slučaja.

Kako navodi portal Istraga, nakon hapšenja predsjednika Suda BiH Ranka Debeveca i donošenja naredbe o provođenju istrage protiv njega bit će zatražena njegova suspenzija do okončanja postupka.

Ukoliko Debevec bude suspendovan, najveće šanse da ga kao vršilac dužnosti predsjednika Suda BiH naslijedi ima njegov zamjenik Davorin Jukić.

Ono što je interesantno iz biografije sudije Jukića, a što portal Istraga izdvaja, jeste da se proglasio nenadležnim u slučaju “Prelevmani” koji se vodio protiv predsjednika HDZ-a Dragana Čovića. 

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti