15.07.2024.
HomeNovostiPandurević žestoko optužila Dodika: Skuplji plin dokaz da je izmislio dogovor s...

Pandurević žestoko optužila Dodika: Skuplji plin dokaz da je izmislio dogovor s Putinom

Povećanje cijene plina za treći kvartal u iznosu od 23,3 odsto i to na zahtjev ruskog Gasproma, pokazalo da je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nažalost lagao da je sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom dogovorio da za građane BiH neće biti poskupljenja gasa do kraja godine, kazale je Aleksandra Pandurević, član GO SDS, povodom današnje odluke Vlade Federacije BiH da od 1. jula poveća cijene gasa za još 23,3 odsto.

Brzina kojom je počeo i završio se petominutni ponoćni sastanak Dodika i Putina ukazivala je da je riječ o Dodikovom izmoljenom selfiju. Nažalost, današnja vijest o još jednom velikom poskupljenju gasa to je i potvrdila i dokazala da su u laži kratke noge – poručila je članica Glavnog odbora SDS.

Pandurevićeva ističe da će ovim cijena gasa u odnosu na decembar mjesec skočiti za više od 60 odsto i da većina građana Srpske i BiH sebi neće moći priuštiti tople radijatore u zimskoj sezoni.

– Samo prije mjesec dana Dodik nam je obećao najjeftiniji gas na tlu Evrope, tvrdeći da je sa predsjednikom Putinom dogovorio da za nas nema poskupljenja do kraja godine. Ne vjerujem da je riječ o grešci u prevodu ili da predsjednik Putin nije održao riječ. Jasno je da za pet minuta nisu ni razgovarali o cijenama plina, nego je Dodik samo izmolio jedan predizborni selfi sa Putinom kako bi nam podmetnuo šarenu lažu o cijenama plina – ocijenila je Pandurevićeva.

Ona podsjeća da se BiH, zahvaljujući Dodikovom spavanju i dvostrukoj igri, pridružila u više od 30 rezolucija sankcijama Rusiji, i da sada građani plaćaju cijenu tog.

– Za razliku od Srbije koja zaista ima najpovoljnije cijene gasa i čiji građani nisu suočeni sa poskupljenjem ovog energenta, a koja je obezbijedila i 500 miliona kubika u skladištima u Mađarskoj, mi imamo samo šarene laže naše vlasti. Niti znamo hoće li biti gasa, niti hoćemo li moći plaćati astronomske cijene – konstatovala je Aleksandra Pandurević.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti