20.07.2024.
HomeNovostiKradljivac auta završio u jarku

Kradljivac auta završio u jarku

Prava drama jučer se odvijala u Bihaću gdje su policajci riskirajući svoje živote, službenim automobilom prepriječili put vozilu u kojima su se nalazili osumnjičeni za krađu automobila i tako ih spriječili u bijegu.

Kako je za portal “Avaza” potvrdio  Adnan Beganović portparol MUP-a USK jučer ujutro u 7:30 sati policijski službenici Uprave policije USK zaprimili su dojavu od građanina J. R (1968.) iz Bihaća, nastanjen u naselju Brekovica gdje je ispred njegove porodične kuće došlo do otuđenja njegovog vozila marke Toyota Yaris hrvatskih registarskih oznaka.

  • Ukradeno vozilo marke Toyota Yaris hrvatskih registarskih oznaka

    Ukradeno vozilo marke Toyota Yaris hrvatskih registarskih oznaka

    FOTO: FACEBOOK

– U popodnevnim satima policija je zaprimila dojavu da je uočeno to vozilo i da se kreće iz pravca Cazina prema Dubravama Brekovicama. Najbliža patrola je krenula tom dionicom puta te je uočila to vozilo. Kretali su se velikom brzinom što je natjeralo službeno vozilo da prepriječe putanju i došlo je do kontakta vozila – rekao je za “Avaz” Beganović.

– Pri samom kontaktu i slijetanju automobila došlo je do povređivanja policijskih službenika, ali i počinioca koji su prevezeni prvo u Dom zdravlja Bihać, a potom u Kantonalnu bolnicu dr. Irfan Ljubijankić na odjel urgentne medicine.

Kod policajaca su konstatirane lakše tjelesne povrede i pušteni su na kućno liječenje. Počinilac P. A. (1990.) iz Cazina je zadržan na daljem liječenju radi utvrđivanja stepena povrede i njega čuvaju policajci – rekao je za portal “Avaza” Beganović.

 

O svemu je upoznato Kantonalno tužilaštvo USK koje je naložilo uviđaj te da se poduzmu sve neophodne mjere i radnje, utvrđivanje činjenica i okolnosti.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti