18.07.2024.
HomeSvijetPad ruskog vojnog aviona napravio haos: Ubijeno najmanje dvoje ljudi, gori 5...

Pad ruskog vojnog aviona napravio haos: Ubijeno najmanje dvoje ljudi, gori 5 spratova zgrade, uništeno 17 stanova

Ruski borbeni avion se srušio na stambenu zgradu u južnom ruskom gradu Jejsku u blizini Ukrajine. Na snimcima sa društvenih mreža se vidi kako gori zgrada na mjestu pada aviona. Prema prvim informacijama požar je zahvatio pet spratova u zgradi.

Kako navodi rusko ministarstvo odbrane srušio se Su-34, a do nesreće je došlo prilikom trenažnog leta kada se zapalio motor.

Istražni komitet je pokrenuo krivični postupak zbog pada aviona.

– Vojni istražitelji utvrđuju okolnosti i uzroke incidenata – navodi se u saopćenju, prenosi Guardian.

Kako je saopćeno iz Glavne uprave Ministarstva za vanredne situacije, nakon pada aviona izbio je požar na 2.000 kvadratnih metara koji je gorio od prvog do petog sprata višespratnice.

– U 18.27 sati oglasio se požarni red broj 3. Došlo je do požara od 1. do 5. sprata stambene zgrade – napominju iz odjeljenja.

Najmanje dvije osobe su poginule, saopćile su vlasti. U saopćenju se dodaje da je do sada 15 osoba hospitalizovano u bolnici u gradu Ajsku.

Kako je pojašnjeno u Ministarstvu za vanredne situacije, poruka o požaru u devetospratnici u ul. Krasnaja, 47/1 u Jejsku primljena u 18:20.

Guverner Krasnodarske teritorije Venijamin Kondratjev rekao je u Telegramu da je već otišao u Jejsk.

– Vatra je zahvatila nekoliko spratova odjednom. Prethodno je oštećeno 17 stanova. Počeli smo da postavljamo centar za pomoć stanarima zgrade, pružit ćemo podršku svima – napisao je on.

On je pojasnio da na mjestu tragedije rade hitne službe i ekipe Hitne pomoći. Na gašenju požara angažovani su svi regionalni i regionalni vatrogasno-spasilački garnizoni.

Ministarstvo civilne odbrane i vanredne situacije Krasnodarskog kraja je dodalo da su na lice mjesta izašli ljekari i predstavnici okružne administracije, kao i operativna grupa Ministarstva civilne odbrane i vanrednih situacija regiona, prenose RIA novosti.

Načelnik Jejskog okruga Roman Bublik rekao je da će stanovnicima zgrade biti pružena sva neophodna podrška.

Grad Jejsk se nalazi na obali Azovskog mora koje razdvaja južno Ukrajinu i južnu Rusiju.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti