19.05.2024.
HomeNovostiOvog Dodikovog destruktivca plaćamo našim novcem da nas sramoti po svijetu

Ovog Dodikovog destruktivca plaćamo našim novcem da nas sramoti po svijetu

Čitatelji Oslobođenja iz Sjedinjenih Američkih Država poslali su nam sliku državne zastave koja je istaknuta na ambasadi Bosne i Hercegovine u ovoj državi.

Na fotografiji se može vidjeti poderana zastava Bosne i Hercegovine što, kako kažu naši čitatelji, najbolje oslikava odnos ambasadora Bojana Vujića prema državi.

Kako nam je rečeno, poderana zastava BiH je na zgradi ambasade istaknuta već mjesecima, a ambasador Vujić očigledno ne vidi problem u tome.

Da stvar bude gora, prema našim informacijama, Bojan Vujić 11. jula neće spustiti državnu zastavu na pola koplja povodom obilježavanja 26. godišnjice genocida u Srebrenici.

Na taj način, ambasador Vujić će očigledno poslušati instrukcije Milorada Dodika koji je danas pozvao sve bh. ambasadore iz Republike Srpske da 11. jula ne spuste zastave na pola koplja.

– Prema pisanju pojedinih medija, kojim se najavljuje nastavak ustaljene višegodišnje prakse Bisere Turković da uskostranački zloupotrebljava funkciju ministra vanjskih poslova i samovoljno, bez konsenzusa Predsjedništva BiH koje je jedino ovlašteno za vođenje spoljne politike, donosi instrukcije za cijelu DKP mrežu BiH, obavještavam i tražim od ambasadora iz Republike Srpske da ne postupe po najavljenoj instrukciji da se dana 11. jula, zastave na zgradama diplomatskih predstavništava spuste na pola koplja, rekao je Dodik u pismu upućenom ambasadorima iz Republike Srpske

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti