Ovog Dodikovog destruktivca plaćamo našim novcem da nas sramoti po svijetu

0
БАЊАЛУКА, 18. АВГУСТА /СРНА/ - Технички директор Фабрике обуће "Бема" Маринко Умичевић разговарао је данас у Бањалуци са амбасадором БиХ у САД Бојаном Вујићем.

Čitatelji Oslobođenja iz Sjedinjenih Američkih Država poslali su nam sliku državne zastave koja je istaknuta na ambasadi Bosne i Hercegovine u ovoj državi.

Na fotografiji se može vidjeti poderana zastava Bosne i Hercegovine što, kako kažu naši čitatelji, najbolje oslikava odnos ambasadora Bojana Vujića prema državi.

Kako nam je rečeno, poderana zastava BiH je na zgradi ambasade istaknuta već mjesecima, a ambasador Vujić očigledno ne vidi problem u tome.

Da stvar bude gora, prema našim informacijama, Bojan Vujić 11. jula neće spustiti državnu zastavu na pola koplja povodom obilježavanja 26. godišnjice genocida u Srebrenici.

Na taj način, ambasador Vujić će očigledno poslušati instrukcije Milorada Dodika koji je danas pozvao sve bh. ambasadore iz Republike Srpske da 11. jula ne spuste zastave na pola koplja.

– Prema pisanju pojedinih medija, kojim se najavljuje nastavak ustaljene višegodišnje prakse Bisere Turković da uskostranački zloupotrebljava funkciju ministra vanjskih poslova i samovoljno, bez konsenzusa Predsjedništva BiH koje je jedino ovlašteno za vođenje spoljne politike, donosi instrukcije za cijelu DKP mrežu BiH, obavještavam i tražim od ambasadora iz Republike Srpske da ne postupe po najavljenoj instrukciji da se dana 11. jula, zastave na zgradama diplomatskih predstavništava spuste na pola koplja, rekao je Dodik u pismu upućenom ambasadorima iz Republike Srpske

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here