01.03.2024.
HomeLifestyleOvo su namirnice koje moraju jesti muškarci...

Ovo su namirnice koje moraju jesti muškarci…

 

Mnoga istraživanja do sada pokazala su kako u privlačnosti između muškarca i žene veliku ulogu igraju tjelesni mirisi. S druge strane, miris tijela povezan je s prehranom. Ovom formulom vodili su se znanstvenici iz Australije u svom istraživanju i otkrili da žene preferiraju miris onih muškaraca koji jedu puno voća i povrća, prenosi Food&Wine. Nečiji miris tijela može otkriti koliko je ta osoba zdrava, pa su znanstvenici u ovom istraživanju analizirali izgled kože i miris znoja ispitanika.

Koristili su spektrometar, uređaj koji mjeri intenzitet svjetla kako bi se odredila boja kože. Ako osoba jede šareno povrće, njezina koža dobiva karotenoide, biljne pigmente koji hrani daju crvenu, žutu i narančastu boju. Zatim su svim ispitanicima dali čiste majice i zatražili da odrade kratku tjelovježbu. Skinuli su majice, a žene su svaku trebale pomirisati i dati ocjenu na temelju mirisa.

Rezultati su pokazali da su oni muškarci, koji su jeli više voća i povrća ocijenjeni najprivlačnijima i najzdravijima. Za one koji su jeli više mesa, žene su rekle da imaju intenzivniji miris, ali da nije loš. Najlošije su prošli muškarci čija se prehrana temeljila na ugljikohidratima.

 

 

 

 www.vecernji.hr

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti