Ova osobina je ključna kod izbora partnera, fizički izgled na drugom mjestu

0

UKOLIKO ste mislili da novac, fizički izgled ili obrazovanje imaju ključnu ulogu u odabiru životnog partnera, niste u pravu. Studija britanskog univerziteta Svonsi, objavljena u časopisu Journal of personality, pokazala je da se mnogo više cijeni ljubaznost. U istraživanju je učestvovalo 2.700 studenata iz šest zemalja, a naučnici su bili iznenađeni rezultatom, prvenstveno zbog uverenja da mladi ljudi danas mnogo površnije biraju emotivne partnere nego ranije generacije.

Studija je pokazala da ljubaznost predstavlja najvažniju osobinu za 25 odsto muškaraca i 24 procenta žena, na drugom mestu je fizička privlačnost (23 odsto muškaraca i 17 odsto žena), slede finansijski potencijal (12 procenata muškaraca i 18 odsto žena), duhovitost, želja za decom, kreativnost i religioznost.

Istraživanje govori i da humor nije jednako važan u svim zemljama. To se na Zapadu više cijeni kod partnera nego na Istoku. S druge strane, ženama iz zapadnih zemalja su manje bitna deca, dok je onima iz istočnih materinstvo od izuzetnog značaja.

 

 

 

novosti.rs