21.05.2024.
HomeNovostiJoš 49 osoba zaraženo koronavirusom u Republici Srpskoj

Još 49 osoba zaraženo koronavirusom u Republici Srpskoj

U protekla 24 sata u Republici Srpskoj testirano je 455 uzoraka, a prisustvo virusa korona potvrđeno je kod još 49 osoba Republici Srpskoj.

Riječ je o 26 osoba muškog i 23 ženskog pola. Dva muškarca su mlađe životne dobi, devet muškarca su srednje i 15 muškaraca je starije životne dobi. Šest žena su srednje životne dobi, dvije mlađe i 15 su starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 18 osoba je iz Banjaluke, osam iz Dervente, pet iz Broda, četiri iz Laktaša, po tri osobe su iz Kotor Varoši, Prnjavora i Kozarske Dubice i po jedna osoba je iz Foče, Prijedora, Ribnika, Doboja i Ljubinja.

Kod 28 osoba je utvrđeno da se radi o bliskom kontaktu sa licima kod kojih je ranije potvrđeno prisustvo novog virusa korona, dok kod ostalih nije navedena jasna epidemiloška veza sa pozitivnim slučajem. Ukupno 15 osoba je hospitalizovano u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen je 891 slučaj virusa korona, od posljedica COVID 19 preminulo je 37 osoba, a oporavila se 381 osoba.

U Republici Srpskoj do sada je na novi virus korona (SARS-CoV-2) testirano ukupno 13.778 osoba.

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske ukupno se liječi 140 osoba sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo korona virusa. Na Odjeljenju COVID 19 hospitalizovano je 46 pacijenata teže kliničke slike, dok su u izolaciji dva pacijenata.

Kod četiri pacijenata zdravstveno stanje zahtijeva respiratornu podršku, a dvije osobe su na neinvanzivom modu mehaničke ventilacije. Na Odjelu hirurgije (stara lokacija UKC) je 18 pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom i na Odjelu pulmologije (stara lokacija UKC) je 68 pacijenta sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom.

U Bolnici „Sveti Apostol Luka“ u Doboju zbrinuto je 16 pacijenata sa COVID 19 oboljenjem, u Opštoj bolnici Trebinje 12 osoba, u Bolnici „Srbija“ u Istočnom Sarajevu dvije, u Bolnici „Doktor Mladen Stojanović“ u Prijedoru osam pacijenta i u Univerzitetskoj bolnici u Foči četiri pacijenta.

Kada su u pitanju objekti za izolaciju u kojima se nalaze osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona, a nemaju simptome COVID-a 19, u Studentskom centru „Nikola Tesla“ u Banjaluci nalaze se 122 osobe, u Studentskom domu u Trebinju 16, u Domu učenika Bijeljini jedna osoba, i u Studentskom centru Zvornik dvije osobe. U objektima za izolaciju u Istočnom Sarajevu, Palama i Foči nema smještenih osoba.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.833 osobe, a nadzor je završen kod 23.890 osoba.

Na sedam graničnih prelaza je, u Republiku Srpsku tokom 24 časa, ukupno ušla 171 osoba, 152 osobe su izašle iz karantina i upućene su u lokalne karantine u opštinama, a trenutno se u karantinima na sedam graničnih prelaza nalazi ukupno 34 osoba.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske još jednom podsjeća građane da se strogo pridržavaju propisanih mjera u cilju suzbijanja širenja novog virusa korona.

 

 

 

 

 

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti