05.03.2024.
HomeNovostiOsman Mehmedagić ostaje u pritvoru

Osman Mehmedagić ostaje u pritvoru

Osman Mehmedagić, direktor OSA-e je zadržan u pritvoru, potvrđeno je u MUP-u KS.

“Osoba O. M. koja je, po zahtjevu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, lišena slobode od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, zadržana je u prostorijama za zadržavanje osoba lišenih slobode, te će u zakonom propisanom roku biti predata u dalju nadležnost postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH”, naveli su iz MUP-a KS.

Naime, Mehmedagić je jutros nakon što je uhapšen, zadržan u prostorijama MUP-a KS na ispitivanju, a za to vrijeme je policija obavila uviđaj u njegovoj kući kako bi se utvrdila njena vrijednost s obzirom na to da se direktor OSA-e tereti za pranje novca prilikom kupovine dvije kuće u Sarajevu.

Osim toga, Tužilaštvo BiH provodi istragu protiv Osmanagića u aferi “Diploma”. U okviru istrage se nastoji utvrditi validnost diplome koju je Osmanagić stekao na Američkom univerzitetu u Tuzli iako tamo, kako se sumnja, nikada nije bio student.

Denis Prcić, vlasnik je ovog univerziteta te je i on nedavno uhapšen i nalazi se u pritvoru.

On je osumnjičen za krivično djelo pomoći počinitelju nakon izvršenog krivičnog djela.

Po nalogu Suda BiH, OSA je početkom jula predala lični dosje Mehmedagića koji je predan ovlaštenim službenicima MUP-a KS.

Pretpostavlja se da će Mehmedagić sutra biti prebačen u nadležnost Tužilaštva BiH.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti