Orbanov desničar Jožef Šajer u Mađarskoj štitio insituciju braka kao zajednice muškarca i žene, a u Briselu orgijao u grupnom seksu sa 25 muškaraca

0

Član Evropskog parlamenta koji zastupa stranku mađarskog premijera Viktora Orbana dao je ostavku na svoju funkciju u Briselu nakon što je u petak uhvaćen kako napušta, kako se navodi, orgiju na kojoj je bilo 25 ljudi.

Jožef Šajer podnio je ostavku pošto je priznao da je prekršio stroga belgijska pravila o zaključavanju da bi prisustvovao zabavi seksualne prirode, izvijestio je “Politiko”.

Policija je na skupu zatekla 25 golih muškaraca, uključujući Šajera i neke diplomate, izvijestio je belgijski list “La Derniere Heure”.

Novine su citirale lokalni policijski izvor koji je rekao: “Prekinuli smo grupni sek”s.

Orbanova mađarska vlada umanjila je prava LGBTK osoba otkako je izabran za premijera 2010. godine.

Šajer, koji je iz stranke Fides bio izabran za predstavnika Mađarske u Evropskom parlamentu, pomogao je da se prepravi mađarski ustav kako bi “zaštili instituciju braka kao zajednicu muškarca i žene”, izvještava “Tajms”.

Šajer, desničarski političar i saveznik Orbana, popeo se kroz prozor prvog sprata i primijećen je kako “bježi duž oluka”, saopštilo je javno tužilaštvo. Izvor blizak istrazi rekao je za “Politiko” da su policajci pozvani nakon žalbe na “buku tokom noći”.

Vlasti su saopštile da su u Šajerovoj torbi pronađene opojne droge. Šajer je insistirao da ih nije konzumirao.

“Prolaznik je prijavio policiji da je vidio muškarca kako bježi duž oluka; uspio je da ga identifikuje. Ruke su mu bile krvave. Moguće je da je povrijeđen dok je bježao. U njegovom rancu su pronađene opojne droge. Čovjek nije mogao da predoči nijednu ličnu ispravu. Ispraćen je do mjesta prebivališta, gdje se diplomatskim pasošem identifikovao kao Š.J. (1961)”, navodi Tužilaštvo.

Šajer je u utorak rekao da je bio prisutan na “privatnoj zabavi” i izvinio se.

“Nakon što je policija zatražila moj identitet – pošto nisam imao ličnu kartu – izjavio sam da sam evropski poslanik”, rekao je, dodajući da je policija nastavila proces i konačno izdala službeno usmeno upozorenje i prevezla ga kući.

“Duboko se kajem što sam prekršio ograničenja tokom pandemije, s moje strane to je bilo neodgovorno. Spreman sam da platim novčanu kaznu.”

Najavio je ostavku na mjesto člana Evropskog parlamenta i zatražio od ljudi da ovu odluku tretiraju kao “strogo lično”.

“Molim sve da to ne prošire na moju domovinu ili na moju političku zajednicu”, dodao je on.

(B92.net)